Tm Aw Mechelen 32

AW VH


Authentieke modernistische jaren ’30 woning van de iconische Belgische architect Gaston Eysselinck vooral bekend om zijn onlangs volledig gerestaureerde meesterwerk: het postgebouw van Oostende. L-vormig ingeplant, strak architecturaal complex.

Zeer vooruitstrevend voor die tijd en opgetrokken volgens de stijlprincipes van de Nieuwe Zakelijkheid. Eysselinck laat zich hierbij duidelijk inspireren door zijn lichtende voorbeeld: Le Corbusier. Uniek gelegen aan de Auwegemvaart wat licht en panoramisch vergezicht oplevert.

Originele trapzaal met kleurrijk kunstig glas-in-loodraam van Albert Van Dijck. Daarnaast ook een aparte inkom en een ruimte die momenteel dienst doet als handelsruimte (schoonheidssalon) maar multifunctioneel kan ingevuld worden.

De leefruimtes bevinden zich op de op bel-etage in een strak belijnd 1-room living concept met een grote open woonruimte, eetplaats, keuken, bureau en toegang tot een magnifiek zonneterras. Het woonvolume is mooi krachtig uitgezet met veel licht, zicht en gecompartimenteerd in gezellige hubs wat eentonigheid breekt en privacy oplevert.

Op de bovenverdieping 3 slpks, een bdk en 1 master bedroom uitlopend op een 2de zonneterras. Let op de geweldige constructie van dit terras met een kadervormige uitkijk die fantastisch zicht oplevert op het water. Een levend schilderij.

Extra troeven naast de super ligging, de waardevolle architectuur en de Z-gerichte tuin zijn de goede staat waarin de woning zich bevindt en de doordachte functionaliteit in de vorm van ruime bergingen op de benedenverdieping, een wijnkelder en een wasplaats.

Garage met sectionaalpoort annex 2 autostaanplaatsen. Maximaal woongenot in een unieke vormgeving, in alle rust met zicht op water en wuivende bomen maar toch vlakbij scholen, winkels en openbaar vervoer. Geklasseerd als beschermd monument sinds 03-04-1995 ID 2828.


Referentie: 744
Bouwjaar: 1934
Prijs: € 749.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 234 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 220 m²
Adres: Koolstraat 102, Mechelen, Belgique
Tm Aw Mechelen 27

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 241 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Mechelen 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Tm Aw Mechelen 17