Tm Aw Wemmel 10

Villa JV

Ruime villa met licht en zicht op natuur in postmodernistische high tech stijl van de onlangs overleden architect en theaterscenograaf Luc Dhooghe. Een visionair denker op vele vlakken die met zijn architectenbureau AAS privéwoningen realiseerde maar ook grote projecten zoals de renovatie van de Bourla schouwburg in 2000.


Knap concept gebaseerd op een harmonieuze balans tussen symmetrie en asymmetrie met als doel het maximum uit een mooi gestructureerde ruimtebeleving te halen. Opgetrokken uit 3 delen met telkens een zadeldak. Het middelste volume uitgewerkt in glas met turkoois framewerk fungeert als lichtbron voor de volledige woning.

Let op de spectaculaire inkom door een galerij van licht, zicht en perspectief met symmetrisch rechts de machtige woonvertrekken met bureau en links de slaapvertrekken, master bedroom met dressing, badkamer en polyvalente ruimte (hobby kamer, lounge, atelier ..) te bereiken via een opmerkelijke stalen draaitrap.

De leefruimtes zijn royaal met fantastisch uitzicht op de prairietuin/bloemenweides en modulair geconcipieerd in die zin dat talrijke stijlvolle schuifdeuren de volumes kunnen opengooien of compartimenteren naargelang gelegenheid, moment of stemming.

Omdat de woning op een heuvel is gebouwd reikt het oog zeer ver in het landschap wat ontspannen op het overdekte loungeterras alleen maar aangenamer maakt. Rondom de woning zijn vakkundig tientallen verschillende soorten planten, grassen en bloemen aangeplant op een zodanige manier dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat en een 5 tot 6 keer per jaar opeenvolgend wisselende bloei.

Knappe woning opgetrokken vanuit een sterke stijlvisie en uitgewerkt in de beste materialen. Doel was hier de ultieme open woonbeleving vorm geven. Ruim met een dansend lichtgevoel en permanent zicht op natuur, hemel en wisselende seizoenen.

De architectuur is in die mate rationeel uitgezuiverd dat er nooit een gevoel van overdaad bestaat maar altijd harmonie en verhoudingen die kloppen. Een tech aspect dat consistent wordt doorgetrokken in alle details. Veel mogelijkheden naar creatieve invulling toe. Top gelegen in de hoogte in de natuur, residentieel vlakbij de hoofdstad en alle verkeersaders.


Referentie: 812
Bouwjaar: 1989
Prijs: € 995.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1066 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 453 m²
Adres: Molenweg 72, Wemmel, Belgique
Tm Aw Wemmel 03

 • Bedrooms

  5

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 197 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Wemmel 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Wemmel 02