Tm Aw Gent 19

Appartement B

Premium design appartement centrum Gent met 2 slpks, garage, groot terras en rustgevende view op water en groen. Deze woonunit die perfect in orde staat bevindt zich op de 2de verdieping van een voormalig art-décogebouw dat onder leiding van CAAN architecten een complete make over heeft gekregen, het zogeheten Kortpoort reconversieproject (1931-2018).


De werken zijn uitgevoerd met veel respect en feeling voor de schoonheid van het oorspronkelijke historische pand. Ook het interieur van het appartement in kwestie is vakkundig en stijlvol aangepakt door A116 Architecten met als inzet het creëren van een luchtige luxueuze moderne woonbeleving perfect in tune met de art-déco vormgeving van het gebouw zelf waarvan de topelementen zijn behouden.

De inkom alleen al spreekt voor zich. Die stijlvolle duurzaamheid wordt ondersteund door mooie kwalitatieve materialen zoals natuursteen en vol hout en een hoogwaardige afwerking tot in de kleinste details. Het comfortniveau wordt verder opgedreven door moderne voorzieningen en installaties die voldoen aan de strenge normen van hedendaags ecologisch wooncomfort. Een voorbeeld hiervan is de warmtepomp. Alle schrijnwerk is bovendien van de beste kwaliteit isolerend aluminium.

De ruime volumes zijn volledig geconcipieerd in functie van een optimale woonbeleving. De leefruimtes die in sober kleutenpallet zijn uitgezet, vloeien organisch in mekaar over en lopen aan de achterkant uit op het ruime terras (24 m²) met adembenemend uitzicht op de Bijloke, de Leie en de groene tuinen van Gent. De semi- professionele open Bulthaup keuken uitgerust met Siemens apparatuur en een groot marmeren werkblad, is perfect geïntegreerd in het 1-room living concept. Let op de duurzame parketvloeren, de maatkasten en de coole beton-ciré’ badkamer.

Extra troef in een stadscentrum: de ruime ondergrondse garage met autolift. Nooit parking moeten zoeken in een druk centrum en met boodschappen vlot naar boven zonder via de trap met gerief te moeten sleuren, is alweer 1 van die zaken die het leven serieus aangenamer maken. Optie tot aankoop garage (€55.000). Daarnaast zijn er nog een aantal gemeenschappelijke voorzieningen zoals bergingen en een gedeelde fietsenberging. De maandelijkse kosten bedragen €215.

Dit is het droomappartement voor wie voluit wil genieten van het bruisende Gentse stadsleven vlakbij alle hotspots, maar tegelijkertijd ook ruimte, stijlvolle luxe, comfort en stilte wil met landschapsramen die zicht geven op water, tuintjes en daken en een groot terras als oase van rust winter en zomer. Bovendien gesitueerd in een architecturaal prachtig complex met originele stijlelementen doorgetrokken naar de eigen woning.

Top in orde qua faciliteiten, ecologische normen en installaties dus nooit stress. met alle luxe, comfort, licht en rustgevend zicht water en groen. Dit in combinatie met de zeer gegeerde locatie vlakbij alle mooie historische plekjes en waterlopen, horeca, winkels en musea en op loopafstand van De Kouter en de Coupure. Snelle verbinding met de ring van Gent die uitloopt naar alle belangrijke verkeersaders.


Referentie: 838
Bouwjaar: 2018
Prijs: € 745.000
Type: Appartement
Oppervlakte grond: 1278 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 111 m²
Adres: Kortrijksepoortstraat 138, Gent
Tm Aw Gent 25

 • Bedrooms

  2

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 114 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 02

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 16