Tm Aw Lasne 35

AW Christophe Gevers

Eigen woning (1962) van interieurarchitect en vormgever Christophe Gevers (1928 – 2007). Sobere buitenkant, origineel sixties modernisme binnenin. Gevers, meer dan 30 jaar docent aan La Cambre, bouwde onder het label Gevers Design in de jaren 60 en 70 een intrigerend oeuvre uit. Hij ontwierp interieurs voor Brusselse restaurants en brasseries, richtte bankgebouwen in en gaf vorm aan tal van meubelen en verlichtingselementen waarvan een aantal vandaag de dag nog steeds in productie zijn bij axis71.


Zijn eigen woning ademt soberheid en is organisch ingebed in een oase van groen op 3200m² grond in de rustige wijk Ohain in het glooiende Lasne. Perfecte mix tussen modernisme en landelijke sfeer. Bewoonbare opp 330m². Alle leefruimtes bevinden zich gelijkvloers met grote landschapsramen, natuurstenen vloeren en inzet van veel warm hout en flamboyante kleuraccenten.

De ruimtesensatie is geweldig, de vormgeving functioneel sober met een typisch modernistische strakke benutting van ruimtes ondermeer door veel ingemaakte kasten en opbergmodaliteiten.

Binnen het consistente totaalconcept heeft elk vertrek een eigen specifieke sfeer en invulling. Zeer belangrijk en haast mythisch te noemen is dat alle interieurelementen maar dan ook allemaal tot in de kleinste details door Gevers zelf zijn ontworpen en gemaakt van klinken, verlichting en stopcontacten tot kasten, haard, keuken en badkamer. Alles is ook origineel en intact.

Beneden telt naast leefruimtes, bdk en keuken ook 3 slpk: 1 master bedroom en 2 kleinere slpk (geel en rood). Daarnaast nog een bureau of anders in te vullen naar wens. De bovenverdieping onder dak herbergt het oorspronkelijke grote architectenbureau met aparte ingang. Daarnaast een grote luchtige ruimte 51 m², de oorspronkelijke speelruimte, met sculpturale zijtrap naar buiten. Hier zijn evident heel wat mogelijkheden naar invulling toe.

De woning is volledig onderkelderd met verschillende droge kelderruimtes waarvan 1 het oorspronkelijke atelier van Gevers. Prachtig sober landelijk gebouw volledig in het groen in een mooie statige wijk. Perfecte fuse met een interieur in zuiver modernistische design van de hand van de meester zelf tot in elk detail met liefde uitgewerkt.

Unieke architectenwoning.


Referentie: 669
Bouwjaar: 1962
Prijs: Prijs op aanvraag
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3200 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 340 m²
Adres: Chemin du Fond Coron 27, Ohain - Lasne
Tm Aw Lasne 5

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 452 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Lasne 8

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Lasne 1