Vlaanderenstraat6 Antwerpen 22 Web

AW Jo Crepain

Unieke duplex penthouse aan de Antwerpse kaaien (1998) met adembenemend zicht op de Schelde gesitueerd in de pittoreske Vlaanderenstraat die uitkomt op de Sint-Michielskaai. Voormalige woonst van de master himself, de iconische architect-ontwerper Jo Crepain (1950-2008).


De duplex die de 2 bovenste verdiepingen van het statige pand in beslag neemt is 1 van zijn eigen creaties. Het geheel is opgevat als een totaalconcept met meubilair ontworpen naar de vormen van het gebouw. Dat de ruimtes letterlijk adembenemend zijn tonen de beelden voldoende. Perspectieven, vormgeving en combinaties van materialen en kleuren zijn het resultaat van denkwerk en creativiteit.

Crépain is niet voor niets internationaal toonaangevend. Hij won in zijn bevlogen carrière meerdere prijzen waaronder de prestigieuze Premio internazionale di architettura Andrea Palladio (1988). Crépain heeft een uitzonderlijk oeuvre van een 750-tal referenties nagelaten en wordt unaniem beschouwd als 1 van de meest prominente Belgische architecten van zijn generatie.

De duplex in kwestie bestaat uit de lichtrijke panoramic view loft op de bovenste verdieping. Rooftop terrace. Aluminium keuken ontworpen door Maarten Van Severen ism Jo Crepain. Alles op maat gemaakt door Top Mouton.

Eveneens de alu bibliotheek over de ganse lengte van de wand. Custom made TV-hoek. Magnifieke draaitrap naar de slaapvertrekken.. Rond een centrale ruimte bevindt zich de master bedroom met badkamer en dressing allemaal door Maarten Van Severen uitgezet in combo met Crepain. Nog 2 extra ruimtes rond de centrale ruimte of lobby momenteel slaapkamer en atelier. Extra badkamer. Interieur en exterieur zijn naadloos op mekaar afgestemd. Ook de betonnen structuur aan de straatzijde die zorgt voor een intimistisch karakter samen met de kenmerkende gevel van het prachtige gebouw. Alles aan deze duplex is premium dus ook de afwerking en materialen, let bijvoorbeeld op de machtige parket en de doordachte mix beton, metaal/hout, zwart/wit en glas.

Dit totaalconcept is de oplevering van architecturaal genie en een ode aan vormgeving waarbij we ook de grote Maarten Van Severen tribute brengen. Niets dan erkentelijkheid dat wij als ArchitectenWoning die voor architecturale meerwaarde gaan een dergelijk pand aan u mogen aanbieden.


Referentie: 629
Bouwjaar: 1998
Prijs: Prijs op aanvraag
Type: Penthouse
Oppervlakte grond: 332 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 416 m²
Adres: Vlaanderenstraat 6, Antwerpen
1593Aa690D534Dcf8De32106D4B3C6De

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 629 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
F571255De6354186Bc5Dc8F13F91Bfbd

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw 190325 Antwerpen Mh 26