Tm Aw Meulebeke 25

AW Joan Devolder

Eigen woning met bureau en carport van architect Joan Devolder. Ruim met veel licht en zicht, perfect in orde met een mooie tuin op een goed gelegen perceel van 800 m². Architecturaal sublieme verbouwing van een loods uit 1931 die zwaar beschadigd raakte tijdens WO2. Devolder heeft 7 jaar (1980-1987) zorgvuldig gewikt en gewogen, gerestaureerd en verbouwd om er zijn eigen perfecte stek van te maken.


Dat hij als jonge architect het voorrecht had om bij Juliaan Lampens stage te lopen heeft een blijvende indruk nagelaten en is deze verbouwing nog extra ten goede gekomen. Een aantal typisch Lampiaanse kenmerken zijn dan ook duidelijk te traceren ondermeer de lange rechthoekige raamstroken tegen de plafonds uitgezet om licht mooi te laten binnenstromen zonder inkijk.

Het grondplan is open met ramen langs 1 zijde. De trap naar de bijgebouwde verdieping is langs de buitengevel uitgewerkt in een nieuwe sobere trapzaalconstructie met veel glaswerk die mooi integreert met de oorspronkelijke loodsarchitectuur zijnde een grote rechthoek. De woning ligt wat meer achterin het perceel wat een mooie oprit oplevert, privacy en een parking annex carport.

Achteraan de grote aangelegde en omhaagde tuin met waterpartij. Plat dak met breed overkragende bovenbouw aan de straatkant. Betonskelet en baksteen bekleed met witte sierpleister. De rechthoekige vensterregisters zijn origineel en voorzien van nieuw houten schrijnwerk. Groot gevelbreed terras aan de achterkant.

Het interieur kenmerkt zich door magnifieke open volumes beneden in een one-room-living concept met mooie materialen in een professionele afwerking. Handig zijn ook de grote kelder en het washuis. De bovenverdieping is meer gecompartimenteerd en telt 3 slaapkamers en 2 badkamers. Zeer interessant is ook de grote werkruimte, het oorspronkelijke bureau van de architect met een toegang naar de sauna voor een heerlijk chill moment. Deze ruimte is polyvalent inzetbaar en kan door nieuwe bewoners naar believen ingevuld worden als extra slaapkamer, lounge room, speelkamer, atelier of opnieuw office natuurlijk.

Geweldige woning zowel architecturaal als functioneel af, tot in de puntjes doordacht en uitgewerkt met de beste materialen. Als een architect bouwt voor zichzelf is dat ‘the best he can do’ dus gegarandeerd top op dat niveau van architectuur. Een belangrijke extra troef naast de zeer goede residentiële ligging in het groen, de aangename tuin en alle andere comfort.


Referentie: 761
Bouwjaar: 1986
Prijs: € 1.400 / Maand
Type: Woning
Oppervlakte grond: 800 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 360 m²
Adres: Rijselstraat 2, Meulebeke
Tm Aw Meulebeke 06

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 181 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Meulebeke 30

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Tm Aw Meulebeke 13