20230712 Rdk Colaertplein 5 8900 Ieper 30

AW Jules Coomans

Statige ruime patriciërswoning uit 1903 in centrum Ieper met tuin en garage naar ontwerp van architect Jules Coomans. Het gebouw is deels verwoest tijdens WO1 en vanaf 1922 heropgebouwd naar originele look. De stijl van dit complex kunnen we omschrijven als zogeheten ‘vieux-neuf’ met overwegend authentieke elementen en latere updates naar oorspronkelijk ontwerp.


Voor een woning uit het prille begin van de 20e eeuw voelen de ruimtes verrassend modern, luchtig en open aan. We komen binnen via de royale inkomhal die al onmiddellijk een stempel van luxueuze grandeur drukt zoals de bedoeling was van de burgerij uit die tijd. Beneden verschillende mooie ruimtes die naar believen kunnen ingevuld worden. Ooit was hier trouwens een tandartsenpraktijk gevestigd.

De volumes op de achterkant trekken door de hoge raampartijen ook veel aangenaam binnenstromend licht binnen en geven zicht op een mooi stuk tuin. Een oase van rust en groen waar veel mee te doen is.

Op de 1e verdieping een gelijkaardig patroon van verschillende grote luchtige ruimtes, vele daarvan met stucwerk, vaste houten wandkasten, mooie schouwmantels en originele lambriseringen. Daarboven een zolder. Het gebouw is ook volledig onderkelderd.

Naast het hoofdgebouw treffen we in dezelfde stijl een groot bijgebouw met 3 verdiepingen en een dubbele garage bereikbaar via de Fochlaan.

Magnifiek statement pand met een waaier aan polyvalente mogelijkheden in de zin van de combinatie privé- professioneel zoals bijv. stijlvolle werkruimtes, studio, atelier, creatieve ruimtes of allerhande mixformules inzake wonen genre kangoeroe en co-housing of de uitbating ervan.

De stijl van deze patriciërswoning is uniek, de structuur stevig, de ingezette materialen duurzaam met een premium ambachtelijke afwerking. De authentieke interieurelementen zijn prachtig en van grote waarde.

A window of opportunities voor eigen creatieve input zowel naar inrichting als invulling van de vele ruimtes. Voor een woning centrum stad zijn bovendien de grote dubbele garage en de ruime tuin extra troeven. Update naar moderne comfortnormen is evident aangewezen.


Referentie: 814
Bouwjaar: 1903
Prijs: € 825.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 653 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 559 m²
Adres: Colaertplein 5, Ieper
20230712 Rdk Colaertplein 5 8900 Ieper 32

 • Bedrooms

  12

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 726 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
20230712 Rdk Colaertplein 5 8900 Ieper 27

Alex Delaey

Immo FRANCOIS

Tel: 0478719868

Mail: alex@immofrancois.be

20230712 Rdk Colaertplein 5 8900 Ieper 3