Tm Aw Meise 3

AW Roger De Winter

Indrukwekkende gerenoveerde oude hoeve in een spectaculair natuurkader gelegen Meise en eigen woning van architect en modernistisch icoon Roger De Winter.


De Winter realiseerde in zijn geboortestad Vilvoorde in de periode 1950 – 1960 een groot aantal spraakmakende modernistische projecten. Met deze machtige woning heeft De Winter traditie perfect kunnen matchen met zijn visie over wonen. Het complex bestaat uit 2 delen : de ruime hoofdwoning annex een aparte kleine zelfstandige unit in de vorm van een coole flat of studio. De hoeve is premium en tot in detail gerestaureerd met behoud van een aantal prachtige authentieke elementen zoals dakgebinte en vloeren.


Maar tegelijkertijd is er een serieuze opwaardering van het interieur door middel van integratie van het modernisme gekenmerkt door sobere functionaliteit, een stijlvolle geometrische design en een maximale benutting van oppervlaktes. De woning is zeer ruim en luchtig met een specifieke invulling en sfeer voor de verschillende ruimtes en veel aangenaam binnenstromend licht.


Waardevolle modernistische ingrepen zijn bijvoorbeeld de magnifieke ruime leefkeuken, de originele trap, de werkruimte, de raampartijen en het concept van de badkamer. Belangrijk is bovendien dat de afwerking premium is. De woning telt 1 verdieping, staat volledig in orde en is prachtig gelegen omgeven door een geweldige tuin op een uitgestrekt perceel. De extra flat die uitgezet is als zelfstandige woon unit biedt ook extra creatieve mogelijkheden naar invulling toe in de zin van guest house, vakantieverblijf of eigen ruimtes voor inwonende kinderen of ouders.


Privacy is bovendien optimaal gegarandeerd : de straatkant is de achtergevel van de woning die dus volledig gericht is op groen en natuur. En dit op een zeer geschikte locatie vlakbij invalswegen en alle voorzieningen. Een top modernistisch interieur dat nog beter tot zijn recht komt mits de juiste sobere aankleding. Het genie van een groot architect geïntegreerd in een majestueuze oude hoeve geworteld in de traditie van het landelijke Brabant. Uniek.


Referentie: 643
Bouwjaar: 1982
Prijs: € 1.475.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 8415 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 415 m²
Adres: Slozenstraat 41, Meise
Tm Aw Meise 28

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 297 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Meise 18

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Meise 7