Tm Aw Meise 3

AW Roger De Winter

Indrukwekkende gerenoveerde hoeve met uniek modernistisch interieur. Eigen woning van iconisch Belgisch architect Roger De Winter. Ruim met veel mogelijkheden naar invulling toe. Gesitueerd in Meise op een uitgestrekt perceel met vijver omgeven door een prachtig natuurkader.


Roger De Winter realiseerde in zijn geboortestad Vilvoorde in de periode 1950 – 1960 een groot aantal spraakmakende modernistische projecten. Met dit machtig concept heeft De Winter traditie perfect kunnen matchen met zijn visie over wonen. De hoeve is premium tot in detail gerestaureerd met behoud van waardevolle authentieke elementen zoals dakgebinte en vloeren. Tegelijkertijd is het interieur opgewaardeerd door een vakkundige integratie van het modernisme gekenmerkt door sobere functionaliteit, een stijlvol geometrisch design en een maximale benutting van oppervlaktes.

De uitgesproken signatuur van De Winter zien we in de magnifieke leefkeuken, de trap, de werkruimte, de raampartijen en het concept van de badkamer. De woning telt 1 verdieping, is zeer ruim en luchtig met een specifieke invulling en sfeer voor de verschillende vertrekken en veel aangenaam binnenstromend licht. Op de 1e verdieping is een appartement met alle voorzieningen, perfect in orde met aparte ingang. Ideaal voor wie wenst privé te combineren met een zelfstandige activiteit, zelfstandig wonen of combi-formules genre kangoeroe. Bijkomende troef is de geweldige tuin met prachtige vijver. Een schilderij op zich en mogelijkheid voor wie wenst tot herbestemming naar zwem- of visvijver. Een extra luxe is ook het uitgeruste tuinhuis met open haard, duplex en authentieke broodoven.

Palend vooraan het domein 2 potentiële bouwgronden met bijv. mogelijkheid om garage te voorzien aangezien de straatkant ook de achterkant van de hoeve is. Unieke woning in het Meise op uitgestrekt perceel omgeven door groen. Top locatie op een boogscheut van het bruisende Brussel, vlakbij alle voorzieningen, openbaar vervoer en invalswegen.

Uniek modernistisch interieur. Het genie van een groot architect geïntegreerd in de setting van een majestueuze hoeve geworteld in de traditie van het landelijke Brabant. Potentieel zowel wat vijver en tuin betreft als verdere uitbreiding via aanpalende gronden. Naast volledig privé ook extra mogelijkheden naar wonen toe dankzij appartement dat als zelfstandige entiteit is opgevat : ruimte voor opgroeiende kinderen, zelfstandig wonen, kangoeroe of ook privé/professioneel als kantoor of studio.


Referentie: 668
Bouwjaar: 1982
Prijs: € 1.275.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 8415 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 415 m²
Adres: Slozenstraat 41, Meise
Tm Aw Meise 28

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 297 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Meise 20

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Meise 7