Image00012

Casa Volpe

Prachtig authentiek landhuis CASA VOLPE uit de 14e eeuw genesteld in het pittoreske bergdorp Labro (Lazio, Midden-Italië) gelegen op de heuvels rond het Piediluco meer. Het gebouw (ca. 200 m²) is door de bekende architect Ivan Van Mossevelde perfect stijlvol gerestaureerd en update gezet (einde werkzaamheden 1994) met intact behoud van alle originele elementen.


Tijdens de middeleeuwen was Labro bezit van de stad Rieti en diende het bergdorp als vesting om de eigen grens tegen de stad Spoleto te beveiligen. Labro kent dan ook een bewogen geschiedenis met tal van veldslagen vooral met het aangrenzende kasteel van Luco dat werd gecontroleerd door Spoleto.

Casa Volpe, onroerend erfgoed en beschermd door de Italiaanse natuurbescherming, is een geniaal voorbeeld van modernisering in volledige synergie met de historische context van de omliggende gebouwen, het dorp waar geen motorvoertuigen zijn toegelaten en het magistrale landschap.

De woning is uitgezet op verschillende niveaus en telt 3 slaapkamers elk met een eigen badkamer. Het ‘nachtgedeelte’ wordt gescheiden van het ‘daggedeelte’ door een grote ingang met glazen wand naar het terras met overweldigend panoramisch vergezicht op het meer. Verder ook een mooie living met open haard, een kleine bibliotheek-werkruimte onder dak, een keuken met eigen ingang en 2 extra servicekamers. De grote kelder is toegankelijk vanuit de benedenstraat.

Van Mossevelde heeft het maximum gerealiseerd binnen de kadrage van de gesloten historische architectuur door in zijn concept de gevoeligheid te vertalen voor wat de moderne mens belangrijk vindt: comfort, sfeer en grote landschapsramen om elk moment te kunnen genieten van licht en vergezicht op zoveel ongerepte pracht. Vanuit elk raam kijkt men naar een schilderij dat eeuwig in beweging is op het ritme van de seizoenen. Elke blik naar buiten is een foto waard. Uniek verblijf volledig in orde.

Permanent wonen of voor zalige vakanties temidden het pur sang gemoedelijke dorpsleven met terrasjes en restaurantjes in de buurt, veel culinaire lokale producten en magnifieke uitstappen in het bellissima Italia. Vlakbij steden en de bewoonde wereld met Rome als hoofdstad van Lazio waarvan Rieti 1 van de 5 provincies is met de gelijknamige stad Rieti als hoofdstad.


Referentie: 703
Prijs: € 850.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 216 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 200 m²
Adres: vicolo Menotti bis 2, Labro, Italië
Mg 4056

 • Bedrooms

  3

 • 3

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
App Big 4356110Ed580Dfaa243027893199B58A

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Image00019