Tm Aw Merelbeke 02

De Koperen Tempel

Ruime high tech villa weggedoken in het groen op een riant perceel van 1,2 hectare met beek, tennisveld en bossen aangrenzend. Architecturaal meesterwerk met futuristisch geïnspireerde spacy vormgeving – zie de enorme lichtkoepel – van de hand van de bekende architect Lode Van Pee.

De woning beschikt over een bewoonbare oppervlakte van 600m² wat een fantastische waaier aan creatieve mogelijkheden oplevert naar invulling van al die mooie ruimtes in de zin van uitsluitend privé maar ook in combo met een zelfstandige activiteit.

Statige oprijlaan met de contouren van de woning in de verte. We naderen en zien links en rechts een spiegelende waterpartij met kunstwerken rond. Via de imposante entree komen we gelijk in een andere dimensie van volume, licht, zicht en machtige perspectieven.

De buitenkant met de asymmetrische in geometrische vlakken uitgezette schuine dak- en glaspartijen verraden al een architectonisch ontwerp next level. Een trend die consistent en zuiver doorgetrokken wordt in het interieur. De stijl is sober en strak minimalistisch qua belijning, kleurenpallet en vormgeving van de vele prachtige vaste interieurelementen zoals ingebouwde kasten. Over elk woonvolume is nagedacht in functie van een maximale dynamische ruimtesensatie.

Op de benedenverdieping leiden granieten vloeren naar een sensationele cirkelvormige eetruimte met panoramisch uitzicht op weelderig groen. Statement piece is de enorme op maat gemaakte tafel met massief houten blad op marmeren sokkel. Een vast interieurelement en kunstwerk op zich. Rechts de aangrenzende living cirkelvormig uitgezet rond de open haard. Het veelhoekige concept van deze ruimte wordt versterkt door een convergerende dakstructuur, de juiste belichting en de doorlopende massieve parket die de ruimte ook nog eens optisch vergroot.

Links van de eetruimte de premium high tech keuken volledig voorzien van alle snufjes met centraal kookeiland en uitzicht op de smaakvol aangelegde tuin. De keuken geeft toegang tot de dubbele garage en de koele berging en is recentelijk uitgebreid met een nieuw volume: een 2de eetruimte die leidt naar een ondergrondse wellnessruimte met hamam, sauna en jacuzzi.

Op de 1e verdieping treffen we 3 ruime slpks en een zalige badkamer. De master bedroom is een suite met eigen badkamer en dressing. Indrukwekkend is de transformatie van het voormalige open terras tot een unieke polyvalente ruimte volledig overkapt en omgeven door glaspartijen met een panoramische view op natuur en hemel.

Dat deze woning een voltreffer is spreekt voor zich. Perfect gelegen, op een machtig parkperceel. Architecturaal zeer stijlvolle vormgeving met machtige ruimtes in geometrisch strak belijnde design. De mooiste materialen zijn evident ingezet in de beste afwerking. Alles top onderhouden. Extra troef zijn ook de talrijke exclusieve vaste interieurelementen en de vele opbergmodaliteiten.Referentie: 796
Bouwjaar: 1991
Prijs: € 1.650.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 12402 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 600 m²
Adres: Makkegemstraat 5, Merelbeke
Tm Aw Merelbeke 20

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 291 kWh/m²
P-score: B
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Merelbeke 05

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Merelbeke 31