Tm Aw Rijkevorsel 30

DOKTERSWONING H

Authentieke modernistische villa van architect Lou Jansen bouwjaar 1965 geconcipieerd als woning en praktijk voor dokter Helsen. Bouwkundig erfgoed sinds 2019. Machtige vrijstaande patiowoning uitgezet als U-vormig complex met hoofdgebouw en afzonderlijk bijgebouw gelegen centrum Rijkevorsel omgeven door een prachtige parktuin met eeuwenoude bomen, oppervlakte +/-3000 m². Mogelijkheid tot bijkopen aanpalend perceel bouwgrond.


Op luchtfoto’s is het domein te zien als de groene long van het dorp. Zuivere architectuur strak uitgezet in 1 laag onder plat dak met de typische witgeschilderde bakstenen gevels en grote in evenwichtige dynamiek uitgezette landschapsramen. Het grondplan toont 2 parallelle balkvormige bouwvolumes zijnde 1 gebouw met dokterspraktijk/garage aan de straat en een ander met slaapvertrekken aan de tuin verbonden door een vleugel met woonruimtes/keuken die via enorme glaspartijen over de volledige lengte uitgeven op tuin en terrassen. Magnifiek zijn ook de patio’s die binnen de volumes zijn ingeplant. Alle geweldige kenmerken van het modernisme zijn geïntegreerd in dit ambitieus uitgewerkte project waar indertijd kosten noch moeite zijn voor uitgespaard. Let op de doordachte balans tussen maximale functionele benutting van ruimtes en schoonheid die wordt vertaald door sobere vormgeving, ingehouden kleurenpallet en zuivere perspectieven. Zo zijn er veel prachtige op maat gemaakte kasten en dressings in duurzaam hout. Handig en altijd mooi geïntegreerd in het geheel zodat de vormgeving van het concept nooit aangetast wordt door storende elementen.

De ruimtesensatie in deze woning is fantastisch ondermeer door het organisch ineenvloeien van de woonvertrekken in een 1-room living concept en de integratie van omliggende natuur met interieur en omgekeerd. Overal waar men kijkt is er licht en zicht op groen. Typisch voor het modernisme is ook dat elke ruimte wel deel uitmaakt van een groter geheel maar toch altijd ook een eigen compacte en gezellige identiteit houdt. Uniek architecturaal concept verstild in de tijd met evenwichtig uitgezette volumes en proporties die rust en harmonie uitstralen. Weggedoken in het groen met terrassen en patio’s. Zeer veel mogelijkheden naar invulling toe. Waardevol op alle parameters. Duurzaam en in zeer goede staat. Alle authentieke elementen zijn intact. Mogelijke update naar moderne comfortnormen. Top gelegen in volkomen privacy maar vlakbij alle voorzieningen en verbindingswegen.


Referentie: 682
Bouwjaar: 1967
Prijs: € 1.150.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3000 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 533 m²
Adres: Emiel van Roeystraat 4, Rijkevorsel
Tm Aw Rijkevorsel 24

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 422 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Rijkevorsel 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Rijkevorsel 02