20230911 Architectenwoning Brussel 14

Galerie CH

Ruime nieuwe kunstgalerij in het bruisende hart van Brussel ontworpen door architect Denis Minden met meer dan 200 m² expositieruimtes en inzet van hoogwaardige smart tech.


Strakke premium stijl in uitgepuurd kleurenpallet wit, zwart, grijs voor een optimale focus op de kunstwerken. Veel inzet van glas en beton. De belichting is zowel esthetisch als zeer beredeneerd kruisgewijs ingeplant met instelbare Dedolight spots die flexibel kunnen aangepast worden op focus, intensiteit en temperatuur.

De ruimtes zijn aangenaam en inspirerend om door te wandelen door de mooie dynamische architectuur en de vele indrukwekkende glaspartijen. Zo zijn de verschillende grote vitrines samen goed voor 19 lopende meter en bovendien strategisch geplaatst op de hoek van 2 straten voor een optimale zichtbaarheid van buitenaf. Dit opent originele creatieve opportuniteiten om de aandacht te trekken zelfs vanop grotere afstanden.

Metalen rolluiken beschermen de vitrines over hun volledige lengte voor extra beveiliging.

Het concept is naast esthetisch ook functioneel verstandig met inzet van moderne technologie zoals dubbele luchtstroomventilatie, een bekabeld netwerk en een alarmsysteem. Verschillende multimedia schermen en een laadzone voor vitrines maken de galerij speciaal en exclusief zowel voor exposanten als bezoekers.

Verder ook 2 toiletruimtes en een kitchenette.

Het architectonische concept laat in al zijn krachtige soberheid toe dat kunstwerken hier centraal komen te staan, in cleane luchtige volumes met een subliem aangepaste belichting en multimedia context.

De galerie bevindt zich bovendien op een top locatie pal middenin het kloppende hart van Brussel vlakbij de Dansaertwijk en de Sint-Katelijnebuurt, het Centraal Station, de Grote Markt, de metro en de premetro (Beurs).


Referentie: 816
Prijs: € 850.000
Type: Galerie
Oppervlakte bewoonbaar: 211 m²
Adres: Rue des Chartreux 41-43 , Brussel
20230911 Architectenwoning Brussel 9

 • Bedrooms

  0

 • 0

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
20230911 Architectenwoning Brussel 7

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

20230911 Architectenwoning Brussel 8