Tm Aw Berlaar 11

Grasshouse XX

Moderne villa met industriële touch 'Grasshouse XX' waarvan het ontwerp in samenwerking is gerealiseerd met Amandus Vanquaille van het Office for Nomad Architecture. Stalen constructie met sobere in het groen weggedoken voorkant en volledig open glazen façade achteraan die uitkijkt op een rustgevende tuin met waterpartij.


Architecturaal ontwerp gebouwd tussen 1995 en 1998 met een aantal uitbreidingsfases volledig in lijn met het oorspronkelijke concept. Extensies die van dit bouwwerk een evoluerend kunstwerk maken naar een steeds hoger level van gerieflijkheid en woongenot.

In 2005 zijn op de 2de verdieping 2 kinderkamers bij uitgezet wat natuurlijk voor een nieuwe eigenaar mogelijkheden creëert naar capaciteit en invulling toe. In 2011 is het ‘atelier’ voltooid met een magnifieke ruime inbouwmodaliteit.

Grasshouse XX is een concept dat perfect harmonieus is uitgezet en evenwicht houdt tussen enerzijds een fantastische open woonervaring en anderzijds privacy, geborgenheid en functionaliteit. De ruimtesensatie van de 1-room living ruimtes is uniek door de grote dynamische glaspartijen, de sobere witte muren en het architecturale balkonade effect met een vide die vanuit de woonruimtes beneden zicht en perspectief biedt naar de bovengelegen verdieping met links en rechts slaapkamers (3) en badk.

Het huis is te betreden via een trapconstructie en ook aan de achterzijde is dit het geval in een loopbrugconcept. De woonruimtes zijn immers verhoogd van het straatniveau en er is een niveau onder uitgezet met een groot atelier/kantoor met veel ramen en extra ruimte bijv. als gastenverblijf. Achteraan de tuin een paviljoen dat momenteel dienst doet als fitnessruimte maar evident naar keuze kan bestemd worden.

Alle materialen in dit huis zijn van de beste kwaliteit, de afwerking is premium en er is overal rekening mee gehouden. De woning voldoet aan alle moderne comfortnormen en heeft omwille van de uniciteit en de sterke architecturale visie van waaruit het is opgetrokken al verschillende publicaties in de pers gekregen ondermeer Knack.

Dit is een huis dat aanzet tot creativiteit, inspiratie, sport en ontspanning met een esthetiek die tegelijkertijd ook tot in detail focust op het functionele in de zin van voorzieningen, opbergruimtes en maximale benutting van woonoppervlakte.

Prima locatie met volledige privacy weggedoken in het groen van het landelijke Berlaar en vlakbij alles wat de moderne mens nodig heeft op vlak van faciliteiten, diensten en aansluiting met grote verkeersaders.


Referentie: 802
Bouwjaar: 1997
Prijs: € 925.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 1378 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 315 m²
Adres: Doelstraat 31, Berlaar
Tm Aw Berlaar 13

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 243 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Berlaar 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Berlaar 01