Tm Aw Gent 4

Loft DBP

Unieke loft annex handelspand te huur 275 m² New Yorkstraat in de Gentse ‘docklands’ temidden de creatieve hub van de stad met tal van hipster bedrijven en innovatieve startups. Voormalige locatie van communicatiebureau De Blauwe Peer. Architect is de bekende hedendaagse game changer Wim Cuyvers.


Dit origineel pand is gelegen in de opgewaardeerde historische Gentse wijk De Muide, momenteel een rustige creatieve buurt met veel stadsgroen en makkelijk bereikbaar via de R4.
De Muide was ooit het bruisende hart van de Gentse Haven en het pand in kwestie diende dan ook als opslagplaats van vlas en later margarine.

Het machtige complex kreeg in 2000 in opdracht van communicatieagentschap De Blauwe Peer een serieuze architecturale upgrade en dit door het fantastische ontwerp van Cuyvers, tot 2008 als onderzoeker verbonden aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.
De man woont al geruime tijd in de Franse Jura maar zijn werkterrein beperkt zich allang niet meer tot zijn thuisbasis. Cuyvers is evident ook actief in zijn geboorteland België maar werkt ook veel in Nederland waar hij in Tilburg, Eindhoven en Delft doceert.
De afgelopen jaren behoren ook Spanje, het voormalige Oostblok, Congo, New York en de Filippijnen tot zijn actieradius.

De loft /work space in kwestie is ingericht met 1 groot meubelstuk. Vanop de werkbladen van de identieke tafels rijzen telkens 3 volumes op die op hun beurt een grote rode doos dragen.

In de zwarte volumes zijn alle technische voorzieningen ondergebracht en ook het sanitair. De rode doos biedt ruimte om in afzondering te werken maar doet ook dienst als vergaderruimte.


De 3 in spiegelbeeld op het behangpapier gedrukte fragmenten uit Also Sprach Zarathustra vormen de enige ingreep op de bestaande enveloppe.

Super mooie ruimte op alle vlakken met licht en zicht. Polyvalent en creatief inzetbaar met alle woon-en werkcomfort. Het spreekt voor zich dat huurders geen structurele wijzigingen mogen aanbrengen.


Referentie: 654
Bouwjaar: 2000
Prijs: € 2.495 / Maand
Type: Kantoor
Oppervlakte bewoonbaar: 275 m²
Adres: New Yorkstraat 7, Gent
Tm Aw Gent 5

 • Bedrooms

  0

 • 0

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 8

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 11