Lvs Aw 21

Kunstenaarswoning Erna Verlinden

Modernistich voormalig bureau van de mutualiteit naar ontwerp van architect Foubert getransformeerd door kunstenares Erna Verlinden in woonst met atelier. Voorgevel en entree hebben de typische grandeur van schoolgebouwen uit die periode maar dan hier op mensenmaat.


De glasbetonnen gevel zorgt voor mooi diffuus licht. Op het gelijkvloers loopt de leeftruimte met bibliotheek over in het ruime atelier. De dubbele glazen deur geeft uit op een aangenaam terras met een klein stadstuintje. De atelier is als ruimte polyvalent inzetbaar en kan dus evengoed ingericht worden als keuken met leefruimte. Mooie originele natuurstenen trap langs typische retro muur met tegels leidt naar 2 slaapruimtes met badkamer en klein keukentje. De zolder is volledig geïsoleerd en kan eventueel ingericht worden met 2 extra slaapruimtes en badkamer of kleine studio. 

Dit pand ademt een unieke sfeer met een sterke sixties vibe. De vele originele elementen onderstrepen het aparte karakter en zijn al waardevol op zich. Het is ook niet zo frequent dat oorspronkelijke interieurelementen en materialen zo intact zijn gehouden. Dit is ongetwijfeld te danken aan Erna Verlinden die als kunstenares wist wat ze deed bij een dergelijke verbouwing. De woning heeft zeer veel mogelijkheden zowel in de zin van zuiver privé als in combinatie met een professionele activiteit zoals bureau, atelier, studio, guest lodging etc…Update is aangewezen met indeling naar eigen wensen uiteraard met behoud van de originele jaren ’60 elementen.


Referentie: 561
Bouwjaar: 1960
Prijs: € 370.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 154 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 297 m²
Adres: Dorpstraat 106, Zwijndrecht
Lvs Aw 05

 • Bedrooms

  2

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 325 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Lvs Aw 08

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Nieuwpoort 7

9000 Gent

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Lvs Aw 01