Tm Aw Wijnegem 33

SILO APP M-M

Spectaculair appartement uitgezet in 3 silo rondingen en ontworpen door de gereputeerde Belgische interieurarchitect Arjaan De Feyter. Gelegen verdieping 3 van de residentie 'Silo Apartment' als deel van het gerenoveerde Kanaalproject van The Axel Vervoordt Company net buiten Antwerpen langs het Albertkanaal.


Bouwtechnisch en esthetisch hoogstandje is ongetwijfeld de ‘adaptive architecture’ van BEEL Architecten die 8 originele silo's voor graanopslag integreerde in een bouwwerk met 8 op maat gemaakte appartementen waarvan de woning nu te koop er 1 is.

De interieurvormgeving van De Feyter getuigt van een next level visie waarbij hij gaat voor de zogeheten Industrial Chic of de clash en perfecte integratie van enerzijds de brute schoonheid van een ruw verleden met een uitgepuurde moderne premium design.

Eerst zijn de industriële elementen van de ruimte blootgelegd: de betonnen vloeren, betonnen pleistermuren en bakstenen structuren. Die ruwe basis zette de toon voor een benadering waarbij het DNA van elk materiaal centraal stond. Daarop voortgedacht zijn de moderne elementen uitgezet om zo van deze unieke context een optimaal leefbare woning te maken.

Het appartement telt modern aangebouwde kubusvormige elementen maar grote uitdaging was uiteraard om de 3 massieve cirkelvormige ruimtes om te bouwen tot moderne leefbare ruimtes. Wonen in een cirkel is niet evident. De Feyter heeft dit begrepen en heeft met veel oog voor detail visuele en functionele elementen aangebracht om het geheel in balans brengen. Zo zijn er 2 nieuwe muren geplaatst om de flow van het appartement te sturen terwijl gordijnen slim worden gebruikt om de ruimte te verdelen.

Er is ook optimaal aandacht besteed aan de juiste lichtinval, mooie perspectieven en spectaculair zicht, natuurlijk ook op water. Zo kunnen bijvoorbeeld in de prachtige keuken (let op het werkblad) de ramen worden opengeschoven om een uniek terrasgevoel te creëren dankzij de vaste beglazing waarop ze gemonteerd zijn. De teneur van deze woning is een bevrijdend gevoel van ruimte, rust en sereniteit. De link met en integratie van een bewogen verleden zorgt voor een extra dimensie van diepgang.

Uiteraard staat deze woning perfect in orde en is het hoogste niveau van afwerking nagestreefd met de mooiste materialen om de visionaire vormgeving van De Feyter tot leven te brengen. Extra troef is een gemeenschappelijke mooie terrastuin beneden. En uiteraard ook de ondergrondse garage toegankelijk vanaf de appartementen via een pad door de silo’s. Top project dat wij graag meaningful design noemen.


Referentie: 823
Bouwjaar: 2017
Prijs: € 1.325.000
Type: Appartement
Oppervlakte bewoonbaar: 207 m²
Adres: Stokerijstraat 17 bus 6, Wijnegem
Tm Aw Wijnegem 02

 • Bedrooms

  2

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 143 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Wijnegem 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Wijnegem 30