40282039 1440547642715694 2915497661077389312 N

Vakantiewoning VD

Exclusief historisch pand in Tiggiano, een karakteristiek dorp van de Kaap van Leuca (It). Fantastisch gelegen in de ontroerend mooie Salento streek en op slechts een paar meter van het fascinerende 16e-eeuwse barokke Palazzo Baronale op de piazza Castello. De oorspronkelijke 17de eeuwse woning is volledig gerenoveerd volgens de laatste nieuwe technieken waarbij behoud en groot respect voor de originele elementen het uitgangspunt was.


Het pand is volledig in strak minimalistisch wit getrokken waardoor de unieke authentieke elementen zoals stergewelven, nissen, vloeren en bas reliefs alle focus krijgen. De hal met statig karakteristieke gewelven leidt naar de centrale binnenplaats met ommuurde tuin en patio grenzend aan een afgesloten zogeheten secundaire straat aan de achterkant van het huis. Deze straat geeft toegang tot de privégarage. De binnenplaats leidt ook naar een elegante badkamer en naar een typische koele kelder gedeeltelijk uitgehouwen uit de rots en gelegen vlak onder de hal. Het huis zelf bestaat uit 5 kamers elk met een verschillend type stergewelf waar dan ook telkens een eigen geschiedenis aan verbonden is : de ruime woonkamer, badkamer met ligbad en douche, master bedroom en ingerichte keuken annex typisch woongedeelte met karakteristieke open haard. 

Er is ook een recent bijgebouwde strakke 2- persoons slaapkamer met eigen badkamer volledig in tune met de stijl van het hoofdpand. Dit historisch unieke en waardevolle complex is ‘very stylish’ tot in de kleinste details duurzaam gerenoveerd. Het beschikt over alle moderne energiebesparende technologie genre vloerverwarmingssysteem met hoogrendement warmtepomp. Deze elegante en exclusieve woning gelegen in het kloppende hart van Salento volop in de ongerepte natuur en vlakbij de kust is tegelijkertijd ook warm ingekapseld in de bruisende dorpskern van een typisch schilderachtig Italiaans dorp. Hier moet je zijn voor de combinatie puurheid en zen, karaktervolle geschiedenis en maximaal wooncomfort. This home has it all. Als woning of vakantieverblijf : opportuniteit.


Referentie: 591
Prijs: € 385.000
Type: Vakantiewoning
Oppervlakte grond: 485 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 187 m²
Adres: Tiggiano, Italië
Aw Jenny 03

 • Bedrooms

  2

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 550 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Jenny 04

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Jenny 28