Tm Aw Erpe Mere 32

Villa D&V

Moderne villa op hoekperceel temidden de velden van Erpe-Mere. Concept van architect Jean-Claude Lerouge uit Gent bekend voor zijn vele interieurs ism architect Eddy François.


De buitenkant van de woning is sober, geometrisch clean afgetekend en discreet met een uitgebreide gesloten bufferzone aan de straatkant. Architecturale insteek is dat het huis het logische gevolg moest zijn van het omliggende landschap en de lijnen en glooiingen ervan moest doortrekken. Die visie is ook verder vertaald naar het interieur zelf waar ruimtes wel altijd eigen geborgen entiteiten zijn maar open in mekaar vervloeien op basis van een duidelijke logica. Volumes zijn bovendien flexibel indeelbaar via schuifelementen.

De sensatie van licht, zicht en perspectief is geweldig met spectaculaire glaspartijen die natuur en hemel binnentrekken wat een uniek bevrijdend gevoel oplevert. Vernuftig architecturaal concept. Ingetogen luxueuze chic in royale volumes die altijd strak geometrisch zijn uitgezet dus nooit protserig of overbodig. Ruime luchtige verdieping met bureau, slaapvertrekken, badkamers en premium maatkasten die verstandig de oppervlaktes indelen en veel handige opbergmodaliteiten opleveren. Een immer cleane look laat immers lijnen en vormen zuiverder uitkomen.

Het binnenwerk kon rekenen op een ruim budget en dat is ook duidelijk merkbaar aan de waardevolle materialen zoals speciale houtsoorten en prachtige natuursteen die uniek zijn verwerkt en ingezet in het geheel. Ook de topkeuken is een eye- catcher samen met het vele minutieus afgewerkte maatwerk.

Deze woning is samen te vatten als niets dan natuur, stijlvolle sobere luxe en doordachte duurzaamheid vertaald in een unieke vormgeving. De woonbeleving is tout court geweldig.
De locatie is perfect, residentieel in het groen en vlakbij alle voorzieningen, winkels en invalswegen.Referentie: 671
Bouwjaar: 2000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 786 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 484 m²
Adres: Diepestraat 38, Erpe-Mere
Tm Aw Erpe Mere 05

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 341 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Erpe Mere 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Erpe Mere 16