Dsc02224

Villa D

Hi-tech reconversie (2012) van oude hoeve door architecten Govaert & Vanhoutte in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Er werd besloten om de historische specificiteit van het complex niet uit te wissen maar integendeel te benadrukken door oud en nieuw met mekaar in contrast te zetten via een verbluffende visuele representatie.


De scherp afgetekende scheiding tussen de historische elementen en het futuristisch gerenoveerde hoofdgebouw zorgt meteen voor een high stopping power. De werken inclusief de technische infrastructuur hebben jaren in beslag genomen omwille van het perfectieniveau dat werd nagestreefd. Gesitueerd op een perceel van 20.000m² is een royale bewoonbare oppervlakte van 400m² uitgezet. Dit concept scoort premium op alle parameters. Het is een uniek architecturaal hoogstandje waar zowel een sterke visie als de meest update expertise voor nodig zijn. Alles aan dit huis is geslaagd, luxueus en the best option. Zo is de keuken van Obumex en door de architecten zelf ontworpen.

Er is overvloed aan mooi licht & zicht in de geweldige ruimtes die consequent strak zijn gehouden in een sober kleurenpallet. Alle ingezette materialen zoals de natuursteen zijn top en vloeien qua opbouw, perspectief en beleving organisch in mekaar over. Het buitengevoel met een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op de weidse natuur is ook binnen zeer aanwezig. De specifiek met dit doel ontworpen raampartijen geven permanent zicht op een immer veranderend licht- en kleurenspel van bomen, velden en uitgestrekte hemels. Zen is hier het codewoord in dit architecturaal prachtig uitgebalanceerde luxeverhaal dat nieuw radicaal naast oud zet in een geslaagde fuse. Extra troeven : nieuw zwembad, volledige onderkeldering, grote dubbele garage en atelier.


Referentie: 608
Bouwjaar: 2012
Prijs: € 2.250.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 20000 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 400 m²
Adres: Geleedstraat 15, Oostende
Dsc02247

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 115 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: agrarisch gebied
Dsc02232

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Dsc02161