Tm Aw Loppem 36

Villa M

Authentieke modernistische bungalow (1966) weggedoken in de bossen vlakbij het meer van Loppem met aangelegde tuin en verwarmd zwembad. Ruim complex op basis van evenwichtig strak geometrisch grondplan dat typisch voor het modernisme streeft naar overzichtelijkheid in de structuur en maximale benutting van volumes.


Belangrijk is ook het doortrekken van zuiver perspectief vandaar rondom de woning overal grote landschapsramen die de extensie binnen/buiten benadrukken en bovendien ook de modernistische visie beklemtonen van mens en wonen als deel van een groter geheel. De schoonheid van de natuur met haar immer wisselend groen, licht in alle schakeringen en rustgevend zicht dienen maximaal in een woonconcept te worden geïntegreerd om aldus bij te dragen tot een verhoogd levensgeluk.

De rationele inbreng van het functionalisme met zuiver uitgelijnde vormen en hoeken, veel opbergmodaliteiten en doordachte benutting van elke m³ woonvolume wordt in het modernisme perfect verzoend met de idee dat de mens als sociaal dier ook gezelligheid nodig heeft. Vandaar dat elke ruimte ook is uitgewerkt als een gezellige hub met eigen sfeer en invulling.

Om die warmte te realiseren wordt veelvuldig gebruik gemaakt van hout zoals in kamerbrede wanden, parket en interieurelementen maar ook natuursteen is zeer in trek omwille van het organische duurzame karakter van het materiaal. Al die kenmerken vinden we intact terug in dit originele sixties paleis. Ruime inkomhal met veel licht en prachtige vloer, coole living en eetplaats met prachtig zicht op de tuin en houten schuifdeur die naar een groot bureau leidt.

Mogelijkheden hier voor een vrij beroep of zelfstandige activiteit. Volledig uitgeruste keuken met stoomoven, warmtelade en combi oven. Recent gerenoveerd met respect voor de oorspronkelijke vormgeving. 4 slaapkamers waarvan 1 impressionante master bedroom met ensuite badkamer. Magnifieke originele badkamer volledig in carrara marmer. Alle ruimtes van de woning geven uit op de tuin, de meeste met schuifdeuren.

Er zijn verschillende overkapte terrassen waarvan 1 groot lounge terras in L-vorm dat uitkijkt op de waterpartij met loopbrug. Daarachter bevindt zich een verwarmd luxe zwembad volledig geïntegreerd in het strakke concept van de mooi onderhouden tuin. Comfortabel zijn het buitentoilet en de 2 praktische kleedkamers inclusief douchekamer. On top een grote ingerichte kelder met gezellige bar. Ook hier nog mogelijkheden voor een studio, lounge of TV-kamer.

Dubbele garage en veel parkeerruimte. Machtig architecturaal concept volledig in de coole vibe van het modernisme met vrijwel alle authentieke elementen bewaard. Hier wonen betekent rust en genieten in een unieke uitgebalanceerde vormgeving met optimale integratie van de prachtige natuur. Top gelegen in een mooie dreef en vlakbij alle voorzieningen en het schilderachtige Brugge met wat verder de kust. Goed onderhouden, dure natuurlijke materialen, solide structuur zoals men nu niet meer bouwt.


Referentie: 706
Bouwjaar: 1966
Prijs: € 1.195.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3751 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 450 m²
Adres: Vijvers 22, Loppem
Tm Aw Loppem 41

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 233 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Loppem 23

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Loppem 22