Tm Aw Ukkel 24

Villa MN

Op een steenworp afstand van het centrum van Ukkel (gemeentehuis), winkels en de tram waarmee u in enkele haltes naar het centrum van Brussel of naar scholen kunt reizen (Gemeenteschool Val Fleury, Collège Saint-Pierre, Europese School of Lycée Français, allemaal binnen 20 minuten), bevindt zich in een rustige en beschermde straat (één zondag per maand afgesloten voor kinderspelen) met een familiale en gastvrije sfeer deze prachtige architectenwoning, ontworpen door Vanden Eeckhoudt-Creyf en voltooid in 2014. De woning strekt zich uit over 486 m² en staat op een perceel van 18,67 are.


Het huis, met grote ramen voor een uitzonderlijke lichtinval, ligt in een groene oase. Het ontwerp is gericht op het maximaal behouden van de kenmerken van het terrein, inclusief de bomen en het hoogteverschil, terwijl de impact op de buren wordt beperkt door de totale afwezigheid van inkijk.

De originele plattegrond biedt een "gevouwen" huis, verdeeld over 4 niveaus, met zeer ruime volumes, ontworpen als een "loftwoning" waar men gemakkelijk kan circuleren en samenleven, terwijl men toch geniet van de privacy in elk van de ruimtes.

De gedeeltelijk ondergrondse kelder (155 m²) omvat een dubbele garage, meerdere opslagruimtes, een wasruimte, provisiekamer, gekoelde wijnkelder en de entree met gastenvestiaire en toilet. Vervolgens komt men in een ruime en lichte leefruimte (111 m²) met een volledig uitgeruste Gaggenau-keuken, eetkamer, eerste salon met dubbelzijdige gesloten haard en een tv-/kantoorruimte met opbergmogelijkheden.

Op de eerste verdieping (134 m²) bevindt zich de kinderruimte met 3 slaapkamers, een badkamer (douche en bad) en een toilet. Twee van de slaapkamers hebben een uitzonderlijke plafondhoogte en zijn voorzien van mezzanines (bedden van 160 cm met stahoogte) en op maat gemaakte metalen opbergruimtes. Deze verdieping wordt aangevuld met een schitterende salon-/tv-/bibliotheekruimte met grote ramen die uitkijken op de tuin.

Op de laatste verdieping (86 m²) bevindt zich de ouderlijke suite met een ruime op maat gemaakte inloopkast, een grote slaapkamer, een toilet en een immense badkamer met douche.

De woning beschikt over ruime terrassen en een volledig aangelegde en beboste tuin met een ingegraven trampoline van 4 m x 3 m, en een zwembadmogelijkheid.

De woning biedt een uitstekende EPC-score (C), een gascondensatieketel, een wateronthardingssysteem, vloerverwarming door het hele huis en een groendak.

Naast de rustige omgeving en de unieke architectuur, zal deze villa u verleiden door de kwaliteit van de edele materialen (hout - Dinesen-parket - terrazzo, corian, marmer) en het concept (dragende metalen structuur en grote ramen die zorgen voor uitstekende thermische en akoestische isolatie) die de natuur, de volumes en het licht centraal stellen.

Een woning waar u zo in kunt trekken, maar die ook nog uitbreidingsmogelijkheden biedt (resterend bouwrecht) en inrichting (voorontwerp reeds getekend) indien gewenst.

Prijs voor Hedendaagse Architectuur van Ukkel Editie 2014.

Nieuwbouw, volledige reconstructie of totaalproject 1e prijs:

Vanden Eeckhoudt-Creyf architecten bvba


Referentie: 869
Bouwjaar: 2014
Prijs: € 2.645.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1867 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 486 m²
Adres: Avenue Joseph Jongen 40, Uccle
Tm Aw Ukkel 24

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 144 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Ukkel 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Ukkel 13