Tm Aw Lochristi 31

Villa N **** OPEN VILLA - ZAT. 8 OKTOBER ts 14u-17u****

Modernistische villa temidden de serres van Lochristi. Concept van wijlen architect Eddy François uit Deurle. Algemeen erkend als icoon van de Belgische modernistische vormgeving.


Machtige eigen interpretatie waarbij de woning is uitgezet als een strak high end cruiseschip met ramen als patrijspoorten, een terras als bovendek en een binnenzwembad voor een optimaal luxury gevoel. Het huis ligt in L-vorm op het perceel met een uitgebreide gesloten bufferzone aan de straatkant. De bouwheren hadden een stevig budget ter beschikking maar toch oogt de volledige buitenkant van de woning sober, gesloten en discreet en dit geheel volgens de opvattingen van de eigenzinnige François die vond dat huizen zich dienden te plooien naar de omgeving omdat de ene ruimte het logische gevolg moest zijn van de andere.

Het huis moest dus het logische gevolg zijn van het omliggende landschap en die visie is ook verder doorgetrokken in het interieur zelf waar ruimtes wel altijd eigen entiteiten zijn maar in mekaar vervloeien op basis van een duidelijke logica. De leefruimtes zijn dus open gehouden met de keuken in het hart van het gebeuren. Glad olmenhout met metalen platen als tegengewicht waardoor het 1-room living concept ook in compartimenten kan worden afgesloten.

Zithoek aan beide kanten die op de keuken uitkomt. De ene groot en chic, de andere knus en huiselijk. Overal licht, zicht en perspectief met aan de volledige tuinkant een doorlopend terras. Blikvanger is het binnenzwembad op een unieke manier geïntegreerd in de architectuur.

Alleen door glazen wand gescheiden van de zithoek. Rustgevend zicht vanuit het water op de tuin. Staan de schuiframen open dan wordt het zwembad conform de François logica een natuurlijk overvloeiend deel van tuin en terras. Ruime luchtige verdieping met slaapvertrekken, badkamers en maatkasten die verstandig het volume indelen. Geweldig bijna filmisch architecturaal concept. Ingetogen luxueuze chic in royale ruimtes. Strak geometrisch uitgezet dus nooit protserig of overbodig. Open maar nooit kaal of kil.

Flexibel indeelbaar met schuifelementen. Het budget liet ook waardevolle materialen toe zoals speciale houtsoorten en prachtige natuursteen die uniek zijn verwerkt en ingezet in het geheel. In de L nog een bijhuis. Overal zicht op de tuin en omgeven door serres, grasveldjes, bermen en bomen. Natuur, stijlvolle ingetogen luxe en duurzaamheid in een unieke modernistische parel. Toplocatie vlakbij Gent en alle invalswegen.

Omwille afbouw van de huidige beroepsactiviteit, is er een eventueel mogelijkheid tot aankoop van bijkomende grond(en) - ( oppervlakte en prijs te bespreken) en/of apart loods +/- 425m2 ( aan 80.000 euro).

**** OPEN VILLA - ZAT. 8 OKTOBER ts 14u-17u**** INSCHRIJVING OPEN DEUR via Marc Quataert 0478/088307


Referentie: 747
Bouwjaar: 2000
Prijs: € 1.275.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2500 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 540 m²
Adres: kapiteinsstraat 13, Lochristi
Tm Aw Lochristi 16

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Ja


EPC: 199 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Agrarisch gebied
Tm Aw Lochristi 08

Marc Quataert

Immophone-Partners

Nazarethstraat 6

9840 De Pinte

Tel: 0478088307

Mail: marc.quataert@hotmail.com

Tm Aw Lochristi 30