Tm Aw Schoten 04

Villa R

Royale American cottage style villa met art déco inslag omzoomd door prachtige parktuin met zwembad. Vroege woning van de iconische Belgische architect-vormgever Léon Stynen die gaandeweg steeds meer naar het modernisme is geëvolueerd waarvan ook in dit huis al duidelijk elementen aanwezig zijn.


Zo zijn de volumes maximaal functioneel doordacht naar luchtige ruime volumes met elk een eigen gezellige uitstraling met hoeken en corners. De opbouw is logisch, er is nogal wat aandacht besteed aan opbergmodaliteiten voor een immer cleane look en er zijn de mooie ‘moderne’ interieurelementen zoals trapleuning en ingebouwde kasten.

De symbiose van verschillende stijlen geeft deze woning een heel aparte stylish uitstraling die toch vooral doet denken aan de grandeur van de grote Amerikaanse cottage mansions met een gigantisch verhoogd terras – een porch- en zicht op natuur en pool. De cottage stijl is te zien in de charmante gevel met sierlijke details zoals de houten accenten en het schilddak.

Bij het binnenkomen waait ons nostalgie tegemoet. De benedenverdieping omvat grote luchtige ruimtes op unieke veelkleurige tegelvloeren en authentiek parket oa de living room, een grote eetkamer en de originele keuken met overal mooi afgewerkte ramen en zicht op groen. Dit is bijna een filmisch décor. Een elegante trap voert naar boven met de slpks en de badkamer.

De woning is origineel, met liefde en zorg onderhouden en met mooie solide materialen opgetrokken, maar is evident aan een update toe naar moderne comfortnormen en een clean zetten om de magnifieke, architectuur voor zich te laten spreken in volle glorie.

Een investering die zonder discussie verstandig is gezien de prachtige vormgeving van het concept dat de stempel draagt van een iconisch architect, de grote woonoppervlakte met tal van creatieve mogelijkheden naar invulling toe en de ligging op een royaal perceel met grote tuin en zwembad.

Ook de locatie is prima. De familie die momenteel eigenaar is, verkiest een koper die bereid is om te restaureren en te upgraden met liefde en respect voor het originele concept en de ziel van deze machtige mansion.

Referentie: 798
Prijs: € 975.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3690 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 233 m²
Adres: Heidebloemlei 52/54, Schoten
Tm Aw Schoten 07

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 1390 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Schoten 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Schoten 13