Tm Aw Grez Doiceau 39

Villa S

Architecturaal helder uitgewerkte luxe villa van bureau d'architecture Henri Montois (BAHM) naar ontwerp van architect Jerzy Kowal gelegen Graven / Grez-Doiceau Waals Brabant, aangrenzend aan de Golf du Bercuit. De bouwheren schreven indertijd een wedstrijd uit waaraan zowel de jonge Marc Corbiau, André Jacqmain alsook Henri Montois (BAHM) deelnamen wiens ontwerp uiteindelijk werd geselecteerd.


Zowel esthetisch als functioneel prachtig concept van een filmische grandeur. Instapklaar. Premium niveau van afwerking met de mooiste materialen. Weggedoken in het groen, privacy gegarandeerd. De architectuur klikt tot in de details en integreert maximaal de pure schoonheid van de omringende natuur door de strategische inzet van grote symmetrisch en geometrisch uitgezette glaspartijen die stuk voor stuk een geweldig uitzicht bieden. Het interieur dat als open bungalowconcept is opgevat (met een kleiner niveau 1e verdieping) is gekenmerkt door ‘infinity’ perspectieven en een zeer dynamische ruimtebeleving. Dit effect wordt gerealiseerd door een permanent spel van licht/vergezicht van in extensie gezette vertrekken, schuin ingezette wanden/plafonds en talrijke glaspartijen met ook doorzicht op andere ruimtes, groen en patio’s.

Esthetisch sterk is ook de zichtbare beton in combinatie met verschillende types waardevolle natuursteen. ‘Koude materialen’ worden consistent in contrast gezet met veel diep warm hout. Let ook op de unieke gesculpteerde trap in natuursteen en beton. Inkomhal met garderobe en gastentoilet uitlopend naar de living rooms : tv-ruimte, grote lichte woonkamer, open eetkamer en aparte keuken die indien gewenst probleemloos via de patio kan opengewerkt worden als leefkeuken organisch geïntegreerd in een open concept met de andere woonruimtes.

Master bedroom met particulier uitgewerkte luxueuze dressing en prachtige badkamer. Nachthal naar slaapkamer 1 met eigen badkamer, tweede ruime slaapkamer met mogelijkheid tot opdeling in 2 kleinere slaapkamers, aparte doucheruimte. Kleine bovenverdieping met kantoorruimte en ontspanningsruimte met glazen mezzanine en uitzicht op de woonkamer. Creatief in te vullen naar eigen wens.

Geweldige extra troef van deze unieke woning : groot luxueus organisch binnenzwembad met sauna, een waarachtig film decor. Buitenbeleving via schuifwanden met vlakbij op het chique terras, buitenvuur en keukensetting. Kelder met 3 kamers waarvan 1 technische ruimte en 2 vrij in te vullen oa als opslagruimte en wijnkelder. Garage voor min 3 auto’s met daarboven mooi appartement 73m² met woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en toilet toegankelijk via aparte ingang plus mogelijkheid om rechtstreeks via de villa een ingang te organiseren.

Conclusie : prachtig luxueus concept met uitgesproken architecturale meerwaarde en maximale woonbeleving. Premium instaplaar, residentieel weggedoken in het groen met volledige privacy. Top gelegen temidden natuur en bossen op minder dan 20km van Leuven.


Referentie: 674
Bouwjaar: 1976
Prijs: € 1.695.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 7104 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 660 m²
Adres: Grez Doiceau
Tm Aw Grez Doiceau 35

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Ja


EPC: 985 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Grez Doiceau 11

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Grez Doiceau 30