Jdw Aw Kraainem 4

Villa VDB

Prachtige modernistische villa in Kraainem van gerenomeerd architect Pierre Guillissen, belangrijk exponent van de zogeheten functionalistische architectuur. Hij tekende ondermeer samen met Renaat Braem, André Jacqmain en Victor Mulpas voor de magnifieke Glaverbel Building, voormalige hoofdzetel van Glaverbel (nu AGC Glass Europe) in Watermaal Bosvoorde (1964). Het pand is gedeeltelijk gerenoveerd met het grootste respect voor de waardevolle originele architectuur .


Het veranderde sinds 1964 slechts 1 keer van eigenaar en is nu rechtstreeks te koop van de 2de eigenaars. Strak evenwichtig uitgebalanceerde constructie met consequent spel van zwart/wit en beredeneerde niveauverschillen doorheen het volledige concept. De zuivere lijnen leveren mooie rustgevende ruimtes op met veel licht, zicht en diepe perspectieven. Ruime oprit met voortuin. Opgehoogde compositie met niveauverschillen. Indrukwekkende inkom met massieve zwevende wengé trap. De classy living met bestudeerde implant van grote glaspartijen ademt strakke functionele cool. 

Leistenen vloer. Volledig vernieuwde keuken. Groot terras en fantastische tuin met recent zwembad in tune met het bouwkundig concept. Volledige privacy. Master slaapkamer met open haard, dressing en 4 slaapkamers. Vernieuwde badkamers op de bovenste verdieping. Goede staat/instapklaar. On top een extra polyvalente ruimte met veel potentieel voor bureau, studio of hobbykamer. Ruime garage en kelders. Top pand. Naast evident de indrukwekkende ‘hero’ architectuur van eigen bodem zijn ook het premium niveau van afwerking en de mooie residentiële buurt belangrijke troeven. Opportuniteit.


Referentie: 569
Bouwjaar: 1962
Prijs: € 1.750.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1615 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 511 m²
Adres: Gouvernementsweg 172, Kraainem
Jdw Aw Kraainem 37

 • Bedrooms

  6

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 313 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Jdw Aw Kraainem 20

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Nieuwpoort 7

9000 Gent

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Jdw Aw Kraainem 6