Tm Aw Kessel Lo 23

Villa Zonneheuvel

Ruime modernistische villa met guest house en zwembad. Ingeplant op de Kesselberg en omgeven door een parkgebied met daarrond het Begijnbos. ​Bouwheer ingenieur architect Verheyden heeft het huis zelf ontworpen maar verder nooit gewerkt als architect voor opdrachtgevers. Voor zijn eigen woning liet hij zich inspireren door de Amerikaanse school met case study houses van Neutra, Eames en Saarinen Koenig. Richard Neutra himself heeft er nog gelogeerd.


De villa is bereikbaar via een mooie privé landweg in de bossen met een zijweg die naar de pool house/guest house en een rond zwembad leidt. In feite een uitgebouwd ‘tiny house’ concept met een aparte oprit en bestaande uit 2 verdiepingen dus perfect als kantoor, ateljee, praktijk, studio, garden office, etc…

De villa zelf met zuidgericht uitzicht ligt magistraal uitgespreid op een heuvel die mooi is afgebakend door een betonnen muur. Het hele concept is geweldig: mooi strak modernistisch met een indrukwekkende inkom, leefruimtes op prachtige tegelvloeren met een vide voor de extra ruimtebeleving, overal landschapsramen en de typische hellende houten plafonds in contrast gezet met witte plafonds.

De warme touch wordt ondermeer gerealiseerd door de inzet van veel mooi duurzaam hout voor wanden, kasten en plafonds. Functionaliteit, opbergmodaliteiten en optimale exploitatie van beschikbare ruimte gaat in het modernisme altijd gepaard met sociale betrokkenheid vandaar ook veel gezellige hoekjes en de duidelijke link met de natuur.

Volop genieten van groen is hier zeker aan de orde gezien de locatie alleen al met een park gelegen aan een natuurgebied en eindeloos zicht erop dankzij verschillende terrassen zowel grenzend aan de leefruimtes als aan de zijkant van het huis en ook als extensie van de master bedroom boven.

Naast leefruimtes beneden met keuken en nog extra bureau gaan we de trap op in de vide waar zich op het open niveau de slaapvertrekken en de badkamer bevinden. Inpandige garage, technische ruimte en opbergmodaliteiten.

Prachtig modernistisch, uniek gelegen ruime woning volledig in functie van een optimale woonbeleving. Goed doordacht – een architect die voor zichzelf ontwerpt denkt dubbel na – comfortabel, solide en met vele mogelijkheden naar extra invulling toe bijvoorbeeld de combinatie privé / professioneel.


Referentie: 762
Bouwjaar: 1962
Prijs: € 1.385.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 7398 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 451 m²
Adres: Koningsstraat 20, Kessel-Lo
Tm Aw Kessel Lo 30

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 487 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Parkgebied
Tm Aw Kessel Lo 05

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Kessel Lo 02