Tm Aw Gent 44

Woning G

Majestueus perfect gerenoveerd 19e eeuws pand rustig gelegen op 1 van de mooiste locaties van Gent namelijk de Coupure afgezoomd met bomen aan een schilderachtige waterkant.


Het wapenschild op de voorgevel verwijst naar de kleurrijke geschiedenis als directeurswoning van de nabijgelegen cichoreifabriek.
Generaties lang heeft de woning een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artistieke bewoners zoals balletmeester Paul Grinwis die er zijn balletacademie oprichtte en kunstschilder Amédée Cortier.

Het volledige gebouw is tot in detail van kelder tot zolder, gevel en interieur minutieus gerestaureerd met het grootste respect voor de oorspronkelijke waardevolle elementen die dan ook fantastisch zijn geconserveerd.
De afwerking is consequent premium op een zeldzaam niveau van detaillisme.
Een totaalproject oud/nieuw onder het toeziend oog van architect Jan de Vis.
De woning is namelijk intact origineel behalve een moderne geïntegreerde ‘zwevende’ achterbouw glas/staal met premium keuken en terras vernuftig geconstrueerd boven een waterpartij met zicht op de kleine strakke stadstuin. Sober concept industriële look, luxueus en architecturaal perfect in tune met de ziel van de plechtstatige 19eeeuwse patriciërswoning.
Volledig in de sfeer van de toenmalige burgerij is de imposante koetspoort waarachter een ruime inkomhal schuilgaat met directe doorloop naar de tuin.

Een raam in de trappenhal accentueert de 4,5 m hoge plafonds.
Let op licht, ruimtesensatie en geweldige details zoals een uniek op maat gemaakt verwarmingselement tegen de muur rechts kunstig uitgewerkt in de stijl van de perfect gerestaureerde art deco trapleuning.
Het souterrain, ooit de ‘downstairs’ werkruimte voor het personeel is nu luxueus herschapen tot sauna, fitness, wasplaats en wijnkelder. 1everdieping met master bedroom annex badkamer, salon en bureau. 2deverdieping met 4 slaapkamers en 2debadkamer. Verdere uitbreiding mogelijk op de zolder bereikbaar via een vaste trap.


Dat dit een uniek pand is spreekt voor zich. Perfect in orde, perfect gerestaureerd in de vibe van de burgerlijke grandeur van de 19eeeuw. Zo zijn de authentieke marmeren schouwen tot in de kleinste details hersteld en opnieuw in werking gezet met op maat gemaakte inbouwcassettes. Sobere tijdloze chic uitgezet in rustgevend kleurenpallet wit, grijs, zwart. In combinatie met ultramodern comfort van het hoogste niveau.

Licht, zicht en space in het zwevende designluik met minimalistische professionele keuken met airco, domotica , zonnepanelen etc… Aan elk detail is aandacht besteed om de woonbeleving te maximaliseren zoals akoestisch glas aan de voorgevel voor volledige stilte. Perfecte belichting ook, doordacht in een professioneel lichtplan voor het mooiste effect.
Deze woning is een parel. En on top rustig gelegen op een absolute droomlocatie op wandelafstand van het bruisende hart van Gent. Zeldzaam dat een pand op werkelijk alle quality parameters kan worden afgevinkt.


Referentie: 645
Bouwjaar: 1899
Prijs: € 1.875.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 338 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 500 m²
Adres: Coupure Links 697, Gent
Tm Aw Gent 36

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 153 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 7

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 1