Wel 20230613 1 2

Woning G

Prachtige geklasseerde 19e eeuwse herenwoning (1897) met tuin opgetrokken in de elegante Art Nouveau stijl naar ontwerp van architect Alexis Van Mechelen. Top gelegen aan het Antwerpse Zuid. De woning is een zogeheten ‘gesamtkunstwerk’ of een concept waarin naast de Art Nouveau ook andere architecturale invloeden kunstig geïntegreerd zijn tot meerwaarde van het geheel.


Het pand staat perfect in orde wegens in 2016 grondig gerenoveerd met de hoogste afwerkingsgraad (EPC B). Een huzarenstukje opgeleverd door het gerenommeerde architectenbureau Æ Studio.

Ruim complex met 550m² bewoonbare oppervlakte, 3 bouwlagen, een imposante natuurstenen façade met gevelbreedte van 7m en een volledig onderkelderd.

De verdiepingen zijn verstandig opgedeeld in mooie luchtige volumes vormgegeven met de beste en duurste materialen zoals vol hout, magnifieke marmers en kunstige ornamenturen zoals het imago van de begoede burgerij voorschreef in die tijd.

De imposante elegante leefruimtes met gerieflijke keuken lopen in elkaar over en zijn van een ontroerende schoonheid ondermeer door de spectaculaire glas-in-looddeuren, de hoge gesculpteerde plafonds en het maatwerkmeubilair in Art Nouveau stijl.

We tellen voor boven 6 royale slaapkamers, 2 badkamers en 3 toiletten. Belangrijk is dat vrijwel alle waardevolle Art Nouveau elementen origineel zijn en goed bewaard wat vrij zeldzaam is.

De zuid georiënteerde stadstuin is een extra troef en een oase van rust en groen temidden de bruisende stad.

Deze woning heeft het allemaal: een parel van de zeer gegeerde Art Nouveau architectuur en bovendien perfect geconserveerd. Grondig structureel gerenoveerd met updates naar een modern comfortniveau en focus op duurzaamheid zoals zonnepanelen op een gloednieuw dak en een laadpaal voor de elektrische wagen.

Verschillende mogelijkheden naar invulling toe privé, combi wonen of in mix met een zelfstandige activiteit, studio, bureau of atelier.

Goed gelegen in het trendy gedeelte van Antwerpen met een grote keuze aan stijlvolle terrassen, aangename restaurants, winkels en alle voorzieningen. Geklasseerd als beschermd monument (aankoop onder verminderde registratiebelasting van 1% mogelijk).


Referentie: 810
Bouwjaar: 1897
Prijs: € 1.895.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 207 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 531 m²
Adres: Americalei 193, Antwerpen
Wel 20230223 1 18

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 185 kWh/m²
P-score: C
G-score: C
Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Wel 20230223 1 21

Kevin Gobbers

Wellimmo

Gitschotellei 204

2140 Borgerhout

Tel: +32 (0) 498 92 40 44

Mail: kevin@wellimmo.net

Wel 20230223 1 65