Aw Sint Pieters Woluwe 1 Of 26

Woning I

Coole architectenwoning Woluwe-Saint-Pierreuit 1973-1974 van architect Jean Potvin die ondermeer het theater Jean Villard in Louvain La Neuve ontwierp. Goed en rustig gelegen, tegelijkertijd dicht bij alle voorzieningen op een mooi kloek perceel.


Uitgebalanceerd robuust bouwwerk. Sterke brutalistische combinatie van zichtbare beton en baksteen. Magnifiek zijn de knap doordachte niveauverschillen op en tussen de verdiepingen wat originele perspectieven en een mooi lichtspel oplevert. Sober en krachtig uitgewerkte gevel van 8m. Begane grond met inkomhal, garage voor 2 auto's, wasplaats en extra ruimte met toegang tot tuin en terras. Ideaal voor vrij beroep, studio of andere creatieve invulling. 2dehal met prachtig trappenhuis doorgetrokken doorheen de volledige woning. Consistent in de stilistiek is het werken met hout, zwarte accenten en ruwe baksteen. 1e verdieping met gastentoilet, woonkamer met open haard met toegang tot terras en tuin, eetkamer met dakraam en volledig uitgeruste keuken.

Op de 2deverdieping treffen we 3 mooie slaapkamers, een dressing en 2 doucheruimtes met mogelijkheid voor installatie sauna. Ook hier opnieuw uitloop naar cosy terras op het zuiden. Check ook de 2 opslagzolders die uitgeven op de rooftop. Cool en knap doordacht robuust seventies concept. Magnifiek is de ruimteverdeling en de consistente inzet van ruw beton, hout en zichtbare baksteen in geometrische vlakken. De woning staat volledig in orde. Perfect onderhouden. Wel dient ons inziens het interieur gestript van meubilair en attributen die niet tunen met de stijl van dit unieke statement complex. Hou het sober, focus op de prachtige architectuur en geniet.


Referentie: 607
Bouwjaar: 1973
Prijs: € 785.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 250 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 190 m²
Adres: Terkamerenstraat 29, Sint-Pieters-Woluwe
Aw Sint Pieters Woluwe 6 Of 26

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 336 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Sint Pieters Woluwe 9 Of 26

Modifa

Gilles Cruysmans

Chaussée de Waterloosesteenweg 125

1640 Rhode St Genèse

Tel: 02/358.27.01

Mail: info@modifa.be

Aw Sint Pieters Woluwe 4 Of 26