Tm Aw Vilvoorde 01

Woning J

Unieke modernistische bel-etage rijwoning naar ontwerp van Roger De Winter. Karaktervolle architectuur met geprononceerde modernistische invloeden. Mooi geometrisch uitgezette voorgevel in overzichtelijke vlakken in de oorspronkelijke kleur en grote ramen. Originele voordeur, inkom in terrazzo en luchtige open trappenhal met prachtige trap.


Op de 1e verdieping bevindt zich een magnifieke ruime woonkamer annex de originele keuken. Achteraan een gevelbreed terras uitkijkend op de sympathieke stadstuin. Let op de typisch modernistische inzet van veel warm hout als wandbekleding, voor de plafonds en de ingemaakte kasten. Een warm materiaal als tegenwicht voor de rationele vormgeving en functionele verdeling van de volumes.

Streven van De Winter was altijd het maximum becijferen uit beschikbare ruimte en tegelijk ook altijd een gezellig nest creëren voor de mens als sociaal dier. De mens die zelfs in een stedelijke context ook altijd nood heeft aan contact met groen en veel natuurlijk licht. Vandaar de positieve dynamiek die deze woning uitstraalt.

2de verdieping met originele badkamer en 3 slpks. Op het gelijkvloers naast de garage bevindt zich nog een zeer aangename polyvalent invulbare ruimte (bureau, bibliotheek, lounge etc..) met toegang tot de stadstuin waar ook iets moois kan van worden gemaakt. Dit is een geweldige woning.

Een statement van het zogeheten democratisch of functioneel modernisme. Een uniek stijlvol woongegeven doortrokken van authentieke 50’s early 60’s nostalgie.

De meeste originele elementen zijn dan ook intact geconserveerd wat het pand extra waardevol maakt. Solide structuur. Mooie luchtige ruimtes. Goed gelegen. Garage, groot terras en een eigen tuintje voor een maximale feelgood.

De proporties zijn slim uitgebalanceerd wat aangename functionele ruimtes met veel licht oplevert. De meeste originele elementen zijn bovendien mooi geconserveerd met als highlight de open haard en trap.Referentie: 727
Bouwjaar: 1958
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 150 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 221 m²
Adres: Nijverheidsstraat 37, Vilvoorde
Tm Aw Vilvoorde 21

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 495 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Vilvoorde 07

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Vilvoorde 11