Dsc 7029

Woning O

Knappe split-level woning in onversneden artistieke jaren 80 vibe. Rustig gelegen in een zijstraat van de Lage Kaart met een weiland als buur en de dorpskern op 5 min fietsen. Voor deze half-open bebouwing tekende architect Frank Vissers, leerling van de grote Jo Crepain en duidelijk beïnvloed door zijn leermeester. De stijl uit zich in een lichtspel van opeenvolgende ruimtes met telkens interessante perspectieven wat een bevrijdend gevoel van openheid oplevert. De ramen nemen aparte geometrische vormen aan en zorgen voor een nadrukkelijke speelse touch in de architectuur.


Hetzelfde geldt voor de zichtbaar grijze baksteen, de houten trappen met gele en grijze balustrades en de typische ronde ventilatieraampjes. Indeling: inkom met gastenwc, living, keuken met aansluitende ontbijthoek, eetkamer met bar en aparte wasplek . Het semi-souterrain omvat een kantoor of tv-kamer met aparte ingang. Op het1ste split-level bevindt zich een bureau/leeshoek . De 1ste verdieping bestaat uit 2 ruime slaapkamers, een douchekamer en een badkamer. Het 2de split-level herbergt opnieuw een bureau/leeshoek. Op de 2de verdieping situeert zich de 3de slaapkamer met ingemaakte kasten. De 2de ingang biedt mogelijkheden voor praktijk, kantoor of studio of kan ingezet worden als aparte lounge ruimte voor opgroeiende pubers of guest space. 

De tuin is zuidgericht. Achter het perceel bevindt zich een veld. De grond ernaast wordt momenteel gebruikt als weiland. De voortuin kan makkelijk herdacht worden als oprit. Zeer aangename luchtige woning met een specifieke creatieve jaren ’80 sfeer in een vernuftige speelse architectuur. De ruimtes vloeien organisch en getrapt in mekaar over met veel mogelijkheden voor cosy corners en aparte hoekjes. Cool concept van het genre vormgeving dat vandaag de dag bij nieuwbouw een veelvoud van de prijs zou inhouden. Bovendien top gelegen : rustig maar vlakbij alle voorzieningen, een bruisende dorpskern, het Klina ziekenhuis, scholen en openbaar vervoer.


Referentie: 572
Bouwjaar: 1982
Prijs: € 395.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 352 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 172 m²
Adres: Hanendreef 153, Brasschaat
Dsc 6981

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 254 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Dsc 6983

Contacteer makelaar

Immodôme

Sint-Katelijnevest 14

2000 Antwerpen

Tel: M 0468/29.08.48

Dsc 6934