Tm Aw Willebroek 01

Woning Sprimont-Rottiers + perceel

Authentieke te restaureren art deco interbellum hoekwoning met sterk uitgesproken modernistische elementen uit de scheepsarchitectuur. Gelegen in het centrum van Willebroek langs de vaart met tuin. Een totaalkunstwerk van architect Jacques Ottelohé (1889-1940).


In 1937 gebouwd in opdracht van C. Sprimont Rottiers, schoonzoon van de oprichters van de bekende Tegelfabriek Rottiers in Tisselt. Het bouwwerk is opgetrokken vanuit de visie van de welgestelde burgerij en moest bijgevolg door grandeur, inzet van de mooiste materialen en kunstige afwerking de gepaste status uitdragen. De architecturale uitwerking is dan ook tot in de kleinste details bestudeerd.

Het interieur is adembenemend met een aantal uitzonderlijk gaaf bewaarde en dus zeer waardevolle elementen zoals vloeren, deuren, trappen, glas-in-loodramen en patrijspoorten. De constructie geïnspireerd op een statig schip, bestaat uit 2 bouwlagen met een plat dak en een typisch sterk horizontaal gemarkeerde gevelopbouw opgetrokken uit gele baksteen met contrasterende zwarte faiencetegels.

Let bij het binnentreden op de imposante inkom en traphal met originele tegelpatronen op de vloeren en glas in loodvlakken voor de raampartijen. Ook de goed geconserveerde trap met gestroomlijnd houtsnijwerk is een icoon van de vroeg moderne vormgeving. Beneden treffen we verder een bureau, leefruimte, keuken, achterkamer, wc en sas. De 1e verdieping omvat een nachthal met 4 slaapkamers en een badkamer. De woning is volledig droog onderkelderd met garage en aanhorig een overdekt terras.

Sinds 29 maart 2019 geregistreerd als bouwkundig erfgoed wat concreet betekent dat bij renovatie een aantal elementen behouden dienen te blijven. Parel en pronkstuk van de modernistische art deco. Het architecturale concept is atypisch en krachtig uniek, de structuur oerdegelijk en alle ingezette materialen van de hoogste kwaliteit en afwerking.

Het pand is in die mate ruim dat polyvalente invullingen mogelijk zijn zoals uitsluitend wonen, de combinatie wonen/werken met een bureau, praktijk of atelier of uitsluitend een commerciële bestemming in de zin van kantoorruimtes. Ook de ligging is prima: centraal en makkelijk aansluitbaar op de verbindingswegen A12 en N16/N17 maar toch vlakbij mooie natuur en water voor sport en recreatie.Referentie: 785
Bouwjaar: 1939
Prijs: € 695.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 1779 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 220 m²
Adres: Tisseltsesteenweg 31, Willebroek
Tm Aw Willebroek 11

 • Bedrooms

  5

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 1395 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Willebroek 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Willebroek 08