Tm Aw Landegem 56

Woning VQ

Geweldig renovatie- en transformatieproject van authentiek landelijk dorpsschooltje in Nevele. Het originele gebouwencomplex is behouden en volledig premium gerestaureerd als luxe woonunit. De speelplaats is omgetoverd tot prachtig aangelegde tuin met groot terras en royaal zwembad.


Frontaal zicht op zoveel moois krijgt ook het moderne nieuw gebouw. Concept daarvan is een doorloop bestaande uit een volledige glazen wand en uitlopend op de hyper geïnstalleerde keuken. De living en zithoeken zijn in het oude gedeelte. Hoge plafonds en afwerking geven de sfeer van een 19de eeuwse woning.

Fantastische restauratie. Verschillende slaapkamers, kinderkamers en badkamers. Ruimte met aparte ingang voor bijvoorbeeld au pair. De zolder over de volledige oppervlakte met mogelijkheid om nog extra ruimte te creëren.

Fascinerend in dit woonverhaal is de mix van moderne tech en premium design met de ontroerende historiek van een kleuterschooltje uit 1879, uitgebreid met een klooster in 1881 en met een jongensschool in 1883. In 1893 volgt een upgrade tot ‘nieuwe school’ H. Philomena gesticht door burgemeester tevens baron de Kerchove d'Ousselghem. Er volgen in de loop der jaren wat uitbreidings- en moderniseringswerken, vooral in de jaren 1950 en ‘60.

De hele historiek is gedetailleerd gedocumenteerd in de stadsarchieven. Dit is natuurlijk een fantastisch concept met heel veel mogelijkheden naar creatieve invulling toe. Prachtig landelijk gelegen maar toch vlakbij verbindingswegen en op 20km van Gent. Een woning met een geschiedenis en een warme ziel. Een oase van rust.

Elke blik vanuit elke hoek levert een schilderij op. En dit in combo met stijlvolle luxe voor een maximaal woongenot. Aan alles is gedacht. Alles is voorzien. De benutting van de beschikbare ruimtes is maximaal, esthetisch stijlvol, sober en zeer functioneel met vele slimme oplossingen. De opberg- en inbouwmodaliteiten zoals dressings en kasten zijn allemaal maatwerk.

De afwerking is premium. Zo is alle natuursteen doorheen de woning van het gereputeerde huis Van den Weghe. De indrukwekkende raampartijen garanderen overal licht en zicht met uitkijk op een volgroeide kunstig aangelegde tuin met zwembad en wellness. Instapklaar en top in orde. Volledig privé maar ook in combinatie met een studio, atelier of kantoor. Vele opties zijn mogelijk in dit prachtige kader.


Referentie: 722
Bouwjaar: 1879
Prijs: € 2.150.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 1717 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 684 m²
Adres: Kerkstraat 41, Landegem
Tm Aw Landegem 49

 • Bedrooms

  5

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 502 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Landegem 13

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Tm Aw Landegem 48