Naamloos 2

Woning X

Exclusieve neoclassicistische herenwoning met designinterieur en parktuin op wandelafstand van centrum Gent en het St-Pietersstation.

Het originele gebouw is tot in detail gerestaureerd met behoud van alle waardevolle oorspronkelijke elementen zoals gestileerde deuren, magnifieke tegelvloeren, visgraatparket, marmeren ornamenturen etc..
Ook de statige voorgevel is in ere hersteld.

Het kleurenpalet binnen en buiten is bewust sober gehouden om de ziel van de 19e eeuwse architectuur maximaal tot uiting te laten komen in een beheerst spel van lijnen, bogen en perspectieven. In het neoclassicisme wordt immers de puurheid van de klassieken nagestreefd met als belangrijkste inspiratiebron de (bouw)kunst van de oude Grieken en Romeinen. Het pand ademt dan ook die doordachte statigheid.

Naast restauratie van het originele concept is een premium upgrade doorgevoerd naar de meest veeleisende moderne comfort- en woonnormen. Er is gekozen voor een strak designinterieur. Aan de achterzijde van de woning waar de leefruimtes zich bevinden is een fantastische open woonbeleving gecreëerd door middel van grote glaspartijen met zicht op de groen. High tech domotica en vloerverwarming vervolledigen het plaatje.

De woning beschikt over 5 slaapkamers, 2 badkamers, een keuken met aanbouw en een fenomenale tuin van 1450m².Uber uitgeruste semi-professionele leefkeuken met als eye-catchers het kookeiland gecreëerd Potier Stone en een royaal granieten werkblad.

De grote landschapsramen van de glazen aanbouw zorgen voor een extra dimensie van mooi binnenstromend licht en zicht op het cosy zonneterras, de groene buitenruimte en de zalige tuin. De ruimtebeleving wordt nog versterkt door hoge plafonds en een glazen scheidingswand. Let ook op de ingewerkte gashaard. De andere ruimtes zijn luchtig, stijlvol en tot in de puntjes premium afgewerkt met de mooiste duurzame materialen.
De mix strak/modern is consistent doorgetrokken en overal geslaagd.

Op verdieping 1 tellen we 2 zeer ruime slaapkamers en een dressing. Verdieping 2 herbergt 3 ruime slaapkamers. Elke verdieping heeft ook een luxueuze badkamer.

Deze woning is top op alle parameters. Licht, luchtig en ruim. Chique en tijdloos cosmopolitan in een uitgepuurde vormgeving die heden en verleden mooi verbindt. Instapklaar. Voorzien van alle modern comfort. Duurzaam en conform de strengste normen. Schitterend gelegen in Gent met zowel voor- als achteraan zicht op groen.Referentie: 661
Prijs: € 3.000.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 1458 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 621 m²
Adres: Charles de Kerchovelaan 7, Gent
34Bfb026 8D58 4Ad6 8355 58B84Ad16F5D

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 228 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
3F7Bc3Bd 8978 4Fe4 83B5 5422D8C41Fab

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

B476C23D Dd69 424C Bb81 A342Fe916Daf