Tm Aw Turnhout 28

AW René Meulemeester

Unieke zeer ruime villa met prachtige tuin in typische intact bewaarde seventies vormgeving (1977) ontworpen door architect René Meulemeester.


Weggedoken in de natuur van Torhout op een machtig perceel (3.591m² ) kenmerkt de woning zich door een karakteristieke gesloten volumewerking aan de straatzijde met een laag balkvormig volume onder een eigentijds plat dak en een garage.
De binnenruimtes zijn zondermeer indrukwekkend: royale volumes in typische jaren ’70 geometrische esthetiek zowel met strakke belijning als mooie afgeronde wanden dikwijls uitgewerkt in zogeheten ‘wildgebakken baksteen’. Boven de leefruimtes nog een apart zwevend volume wat optisch de ruimtesensatie nog vergroot.

Let op de inzet van mooi duurzaam hout oa voor de plafonds en de vele betonelementen oa voor de overkappingen.

Overal zowel landschapsramen als typische smalle vensterstroken op ooghoogte voor mooi binnenvallend licht en zicht op omringend groen. Groot terras en ook nog een extra buitenruimte vooraan.

Dit is een machtig complex, zuiver jaren’70 authentiek bewaard. Opgetrokken in solide waardevolle materialen. Zeer goed gelegen met uiteraard omwille van de vele grote ruimtes, volumes en kamers vrijwel onbegrensd naar mogelijkheden voor invulling. Privé is een optie, maar ook allerhande formules voor gecombineerd wonen komen in aanmerking alsook de combinatie privé met een zelfstandige activiteit zoals atelier, kantoor, studio etc…


Het pand is aan een update toe naar moderne comfortnormen maar de structuur staat er en die is van een ongeziene stevigheid uitgedrukt in een prachtige, krachtige en zeer waardevolle vormgeving. De erfgoedwaarde is bijgevolg aanzienlijk.


Referentie: 811
Bouwjaar: 1977
Prijs: € 630.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3350 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 627 m²
Adres: Breestraat 7, Torhout
Tm Aw Turnhout 17

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 891 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Turnhout 23

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Turnhout 25