Banner Aw Oosterzele

ArchitectenWoning heeft tot doel twee partijen optimaal te servicen: mensen die een pand met een architecturale meerwaarde te koop of te huur aanbieden en mensen die op zoek zijn om een dergelijk pand te kopen of te huren. De focus ligt hierbij op panden van de 20e eeuw. Onder architecturale meerwaarde wordt verstaan bouwwerken van de hand van innovatieve architecten of naar vormgeving toe bouwwerken gebaseerd op een doordacht bouwkundig concept.

TEAM

ArchitectenWoning is een partnership tussen het gespecialiseerde team van Frederic Rozier (architectuur- en designexpert), Kristof Welleman (BIV 504 357) en lokale BIV-erkende vastgoedmakelaars geselecteerd op ons profiel. Door deze partnership wordt deskundigheid inzake architecturale meerwaarde gekoppeld aan het gebruikelijke takenpakket van een professionele makelaar. Een koper/verkoper krijgt door overeenkomst met de makelaar automatisch garantie op deze dienstverlening. De specifieke expertise inzake architecturale meerwaarde en het efficiënt servicen van zowel koper als verkoper via een eigen databestand zijn als extra service inbegrepen in het pakket.

VISIE

Door waardevolle architecturale concepten juist te matchen heeft ArchitectenWoning als streven het consolideren van eigen onroerend erfgoed in het bijzonder en opmerkelijke architecturale realisaties in andere Europese landen in het algemeen. Wie een architectenwoning koopt is per definitie gepassioneerd door architecturale meerwaarde en engageert zich bijgevolg ook automatisch om die meerwaarde ongeschonden door te geven. Op die manier vrijwaren wij unieke architectuur van de sloop of ondeskundige verminking. Onze betrachting gaat hierbij prioritair naar de bouwwerken van iconische architecten/vormgevers van eigen bodem of zogeheten Belgian design heroes.

STREEFDOEL

Zo snel mogelijk verkopen aan de juiste mensen tegen de juiste prijs voor de juiste architecturale meerwaarde.


De + van ArchitectenWoning

Expertise modernistische architectuur en vormgeving

Naast de gebruikelijke taxatie door de makelaar op de klassieke parameters zoals ligging, oppervlakte, graad van afwerking etc…..wordt ook de architecturale meerwaarde op bijkomende parameters gescreend en correct ingecalculeerd in de eindprijs. We houden rekening met oa bouwstijl, vormgeving, belang van de architect, mate van authenticiteit van het concept, waarde van ingezette materialen en geïntegreerde interieurelementen en uniciteit. De verkoper weet exact wat zijn/haar eigendom op dat vlak waard is. De koper krijgt value for money door deskundige screening/taxatie van de effectieve architecturale meerwaarde door een beëdigd expert.

Expertise social media

ArchitectenWoning kent de kracht van de sociale media. We zijn experts in Facebook, Instagram en andere kanalen om aangeboden panden maximaal bekendheid en uitstraling te geven naar een geïnteresseerd publiek. Wij tonen voluit de schoonheid van ons aanbod via profesionele foto’s en video. Wij leveren content die de architecturale waarde juist inkadert en eer betoont. Via regelmatige uploads maar ook betalende campagnes naar de juiste doelgroepen. Dagelijks krijgen we likes, comments en reacties zoals van kandidaat-kopers die dankzij onze social media verliefd zijn geworden op een specifiek pand en contact opnemen. Maar wij krijgen ook reacties, sharing en tributes internationaal. Van fans alom maar ook van architecten en vormgevers tot zelfs van de New York Times. Wat ons allemaal bindt in dit verhaal : onversneden passie voor architectuur.


Banner Aw Oosterzele Site

Diensten

 • Waardebepaling : vrijblijvend, gratis en deskundig taxeren voor te koop/te huur met inbegrip van de architecturale meerwaarde
 • Samenstelling dossier verkoop en beschrijving eigendom. Aanvragen kadastrale gegevens en stedenbouwkundige inlichtingen zoals voorkooprecht, rooilijn,gewestplan, bouwvergunning etc..
 • Gratis expertise van meubelstukken indien gewenst en mogelijkheid tot overname
 • Bemiddeling tijdens het verkoopproces. Onderhandelingen met kandidaat-kopers in overleg met de eigenaar. Uiteraard hebben wij daarbij oog voor de solvabiliteit van de kandidaten
 • Bekendmaking en aantrekkelijke exposure van panden zowel via klassieke kanalen als gerichte online communicatie via e-mail, newsletters en campagnes op de eigen social mediakanalen.
 • Press PR voor een selectie panden in het bijzonder en AW in het algemeen. Coverage gebeurt zowel via platformen als in gedrukte kranten/magazines.
 • Directe match 1-to-1 van panden met geïnteresseerden via eigen databank met uitgebreid zoekend klantenbestand
 • Bezoeken, rondleidingen en open houses. Begeleiden en adviseren van kandidaat-kopers na afspraak, ook buiten de klassieke kantooruren zoals ’s avonds of op zaterdag/zondag
 • Opstellen verkoopovereenkomst
 • Professionele fotografie en video streaming
 • Support en bemiddeling bij aanvraag van wettelijk vereiste attesten zoals een energieprestatiecertificaat, keuringsattest van elektriciteit, stookolietank, etc.
 • Follow-up van het dossier tot en met het verlijden van de aankoopakte
 • Persoonlijke en customized aanpak voor elke case
 • 24/7 bereikbaarheid
 • No cure no pay
Voor detailinfo of specifieke diensten in het kader van HUREN/VERHUREN : gelieve contact op te nemen met Kristof Welleman.