Tm Aw Izegem 01

Villa Marie-José

Imposant art-déco hoekpand bekend als ‘Villa Marie-José’. Eigen woning van architect Charles Laloo, gebouwd in 1928 en gelegen in een omhaagde tuin met trappartij leidend naar de inkom.


Karaktervol complex van 2 bouwlagen op souterrain met garage. Mooie typisch geometrisch uitgewerkte gevels met fraaie blauwe granitobepleistering. Vooruitstrevende vormgeving voor die tijd waarvan getuige ondermeer het platte dak en de sobere bepleistering en detailafwerking.

Unieke voordeur (vleugeldeur) deels beglaasd en getralied in een omlijsting van witte, groene en oranje granito. Rechthoekige vensters met overal vernieuwd houtwerk. Typisch smeedijzeren balkon.

Binnen staan de kamers allemaal proper in orde als bevroren in de tijd. Evident is enige upgrade nodig. Belangrijk is dat de structuur solide is, de materialen duurzaam en de oorspronkelijke prachtige vormgeving geconserveerd. Ook de interieurelementen zijn vrijwel overal origineel en in goede staat. Let op de unieke trap, de deuren en de mooie vloeren met gestileerde kleurrijke motieven.

De woning is onderkelderd en extra troef zijn de 2 zeer aangename terrassen met zicht en vergezicht op de grote organische tuin vol stuiken van weleer, romantische bloemen en hoge bomen.

Statement pand volledig in de sfeer van de interbellum art-déco met explosieve kleurcontrasten in de decoraties, glas-in-lood, gestileerde ornamenten en geometrisch uitgezette vormgeving. Nostalgie en visionaire architectuur zijn hier de codewoorden voor dit magnifieke pand dat ontsnapt is aan ondeskundige ingrepen en foute modernisering. Onroerend erfgoed.


Referentie: 698
Bouwjaar: 1928
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1610 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 232 m²
Adres: Prins Albertlaan 56, Izegem
179011970 3341747139262392 7245066064873483726 N

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 489 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Izegem 05

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Izegem 02