Tm Aw Bazel 36

Woning S

Unieke woning rustig gelegen in het landelijke Bazel (Kruibeke). Uitgesproken conceptuele jaren ’80 stijl van de hand van het bevlogen architectenduo Raman & Schaffrath. Doordacht modernistisch concept uniek geometrisch uitgezet met veel zichtbaar beton, warm hout, baksteen en (schuin aflopende) glaspartijen.


De ruimtebeleving is fantastisch door de indeling van verschillende in mekaar overlopende vertrekken, niveauverschillen en rijkelijk binnenstromend licht. Elk element is bovendien van de hand van een bekende producent of ontwerper. In 2018-19 is een grondige renovatie doorgevoerd waarbij de schoonheid en het karakter van het originele concept met zorg zijn behouden. Er is tegelijkertijd een update naar moderne comfortnormen gebeurd.

Naast de esthetische component hebben de architecten ook veel aandacht besteed aan het functionele wat het geheel gerieflijk maakt met verstandige opbergoplossingen. De woning telt 3 kelders, een inkom/vestiaire en toilet beneden, ruime leefruimtes met haard, eetkamer en ingerichte keuken, 2 badkamers, 3 slaapkamers, tuin met grote serre in tune met de stijl van het huis en een overdekt zonneterras. Statement concept van een robuuste schoonheid waarbij de typische stijl is doorgetrokken tot in de kleinste details. Marie Claire Maison noemde deze woning in 1980 al “une construction monumentale”.


Referentie: 665
Bouwjaar: 1980
Prijs: € 595.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 461 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 330 m²
Adres: Nobeekstraat 65, Bazel
Tm Aw Bazel 10

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 314 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Bazel 04

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Bazel 01