Tm Aw Ravels Lente 01

Dokterswoning VB

Dokterswoning met verwarmd zwembad op ruim perceel (ongeveer 9000m2) omgeven door natuur op wandelafstand dorpskern Weelde. Prachtig voorbeeld van het laatmodernisme zoals vormgegeven door de Turnhoutse School, een architectuurbeweging die de economische en culturele expansie van de golden sixties vertaalde in een dynamische vormgeving. ​Verschillende grote architecten leverden hun bijdrage waaronder Paul Schellekens met Atelier Vanhout & Schellekens. Kenmerkend zijn de fantastische geometrisch uitgeplande ruimtes, de inzet van veel glas, ruwe baksteen en beton.


De woning bestaat uit een privé- en een praktijkgedeelte plus een bijgebouw dat extra mogelijkheden creëert. Privé (rechts) en praktijk (links) betreed je via een spectaculaire centrale inkomhal met ‘jungle-effect’: een geconcipieerde ‘glas met beton’ binnentuin inclusief boom, veel groen en zicht op de hemel. Hier ook vestiaire en gastentoilet. We gaan door naar de open leefruimtes met salon, tv-hoek met open haard en eetkamer allemaal in 1 ruimtelijk concept uitgetekend.

De toekomst lacht ons toe in de jaren ’60 en de architectuur vertaalt dit optimisme in een dynamische ruimtesensatie van licht, vergezicht en mooie perspectieven. De eetkamer staat in verbinding met een 2de zitkamer op parket die ook naar wens kan ingevuld worden als slpk, speelkamer, lounge, bureau of extra badkamer waarvoor reeds een aantal voorzieningen zijn getroffen. Aansluitend bergruimte met ingemaakte kasten. Verder een ingerichte keuken met bijkeuken annex koele berging, een dubbele inpandige garage, een leeskamer en een bergkamer.

De trap in de centrale inkomhal voert naar de verdieping met ruime overloop momenteel bureau met ingemaakte kasten. Links de grote master bedroom met dressing en bdk en 2 slpks met gedeelde douchekamer en toilet. Het praktijkgedeelte rechts van de hal met uiteraard ook afzonderlijke inkom buiten, bevat een wachtzaal, toilet en 2 afzonderlijke praktijkruimtes. Praktisch is de ruime droge kelder met technische ruimte en tal van opbergmodaliteiten.

Troef: deze woning is niet alleen structureel zeer solide, het energieverbruik wordt nog eens drastisch geoptimaliseerd door de moderne technologie van een warmtepomp. Het bijgebouw is een woonunit op zich die mogelijkheden opent naar co-housing, kangoeroe wonen, ruimtes voor pubers of andere creatieve vormen van mix living. Let op de vele parkeermogelijkheden buiten.

Het domein is ook geweldig met een prachtig onderhouden tuin met fruitbomen, een verwarmd buitenzwembad, aparte poolhouse met kleedkamer, douche en toilet en een zalige infinity view op velden, bomen en groen. En om hiervan voluit te kunnen genieten staan 2 grote terrassen ter beschikking: 1 overdekt aan het salon en een extra zonneterras met luifel aan de eetkamer. Mooie locatie, ruim met alle mogelijkheden open voor een creatieve invulling uitsluitend privé of in combo met een zelfstandige activiteit, kantoor, studio etc… alsook formules van gecombineerd wonen. Dit alles voluit in de natuur maar vlakbij alle voorzieningen. En alle dagen omgeven door de zuivere schoonheid van deze intact bewaarde en unieke laatmodernistische vormgeving.


Referentie: 861
Bouwjaar: 1979
Prijs: € 895.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 8910 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 472 m²
Adres: Oude Kerkweg 72, Ravels, Belgique
Tm Aw Ravels Lente 11

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 203 kWh/m²
P-score: B
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Ravels 11

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Ravels Lente 13