Tm Aw Schoten 32

HUIS DAEMS

Exclusieve brutalistische seventies villa in Schoten (1972) uit het latere oeuvre van de architect Karel Beuten.


De villa in kwestie belichaamt perfect de architecturale mindset van Beuten die vanaf de jaren ’70 steeds meer richting rationeel minimalisme evolueerde met een doorgedreven focus op ruimtelijke helderheid, een constructieve logica en een maximale benutting van oppervlaktes, materiaal en middelen.

Deze unieke woning is dan ook het resultaat van een coherente visie en veel conceptueel denk- en rekenwerk om een gebouw neer te zetten dat zo perfect volgens de minimalistische principes is uitgezet dat de esthetiek ervan adembenemend mooi wordt. Wie dit begrijpt, begrijpt hoe fantastisch dit bouwwerk is dat weggedoken op een groot perceel strak in 2 bouwlagen is geconstrueerd en in 2 split-level niveaus is opgedeeld.

De structuur is solide, geometrisch clean en krachtig met opvallende schuine belijningen. Alle gevels zijn in ruwe baksteen met grote glaspartijen die mooi zicht geven op de grote omringende tuin en het licht aangenaam binnentrekken. Baksteen is in het brutalisme ook populair voor het interieur en momenteel trouwens opnieuw zeer trendy. Beuten combineert onbewerkte baksteen dikwijls contrasterend met gladde materialen zoals glas, metaal, clean geschilderde oppervlaktes of glanzend gepolierd hout.

Het kleurenpallet in dit huis is bewust naturel gehouden met veel bruin, beige en natuurtinten afgewisseld met fel oranje highlights (very seventies) en grotere witte of lichtere elementen, doorgaans kasten of deuren. Check de inkom.

Een ruime sas met originele trap en vrij in te vullen ruimte (bijv. bibliotheek) die uitloopt op het 1e niveau waar we de mooie open leefruimte aantreffen met typisch modernistische lager gelegen cosy zitput met open haard, eetkamer en ruime ‘vintage’ keuken. Let op de originele functionele vaste interieurelementen zoals de mooie kasten die dienst doen als scheidingselementen.

De split-level architectuur levert een heel aparte en coole ruimtesensatie met aangename perspectieven en veel aangenaam licht en zicht. Het grote terras is verbonden met de tuin via een trap. Op het bovenliggende niveau vinden we een de ruime master bedroom met een eigen terras, luxe badkamer en apart toilet. Daarnaast nog 3 slpks en een badkamer.

Machtige woning. Architecturaal meesterwerk. Solide, gerieflijk en esthetisch van een ongeziene sobere schoonheid door slimme opbouw, materialen en vernuftig spel van licht, belijning en niveaus.

De tijd heeft hier ook stilgestaan wat alleen maar een extra voordeel is. Het interieur van dit huis is nagenoeg origineel zoals in de jaren ’70 met veel prachtige originele elementen zoals deuren, klinken, trapleuning etc… Evident is enige update naar moderne comfortnormen aangewezen.

Bijkomende troef: links van de inkom bevindt zich een grote aangename ruimte met een kitchenette en een kleine wasplaats. Dit geeft extra mogelijkheden voor gasten, opgroeiende kinderen, co-housing of een ander creatief concept. Dubbele garage. Top gelegen in het residentiële groen en vlakbij alle voorzieningen en belangrijke verkeersaders.


Referentie: 847
Bouwjaar: 1972
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1830 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 277 m²
Adres: Grote Singel 7A, Schoten, Belgique
Tm Aw Schoten 27

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 488 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Ja
Tm Aw Schoten 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Schoten 04