Tm Aw Antwerpen 01

Penthouse WKA

Exclusief ruim penthouse (350m²) met adembenemend panoramisch zicht over de stad Antwerpen. Gesitueerd op de 15e verdieping van het Architecturaal Torengebouw van de Zwitserse architecten Diener & Diener en ontworpen door architect Bruno Spaas die dit unieke concept tot in de details heeft vormgegeven.


De inkom alleen al laat vermoeden dat we hier een next level woonuniversum binnentreden. De penthouse zelf biedt een fantastische living experience in een premium sober kader in geabstraheerd kleurenpallet en strak zuivere belijning ontdaan van alle clutter.

Full focus gaat hier naar het maximaal beleven en in zich opnemen van de machtige ruimtesensatie met steeds variërend binnenstromend licht en uniek zicht dankzij de dynamische raampartijen van plafond tot vloer. Al onmiddellijk bij het binnenkomen van de penthouse spreidt zich al recht tegenover de deur een monumentaal raam uit waardoor men als het ware hogere sferen binnenwandelt.

Een bijna filmisch décor. Open maar ook cosy en warm. Zo is de volledige 350m² vloer vervaardigd uit stukken lichtbruine lokale natuursteen wat voor een aardse warmte zorgt in deze luchtige setting. De entree versterkt deze ervaring aansluitend de 25 m² foyer die fungeert als een spiegelkast waarin het stadszicht eindeloos wordt weerspiegeld.

Constante in de stijlaanpak van Bruno Spaas voor dit appartement zijn de vele ongestoorde geharde spiegels en de chique hoogglanzende geschilderde oppervlaktes op kasten, schuifdeuren, ruimteverdelers en zelfs aan de binnenkant van de afzuigkap in de keuken. Zo wordt een vernuftig spel van ruimte, reflectie en perspectief gecreëerd. Elke blik hier vanuit elke hoek levert een schilderij op.

Het appartement is integraal ontworpen om zowel flexibel als open te zijn, met vrije circulatie door de volledige penthouse zonder doodlopende gangen. Alle volumes en interieurelementen zijn namelijk op maat ontworpen en uitgevoerd om deze visie te ondersteunen, met uitzondering van een aantal dragende binnenmuren. De deuren zijn strategisch geplaatst om indien nodig privacy te bieden zonder de openheid van de ruimte te verstoren.

Het esthetische thema van de verticaliteit zoals de toren zelf, is doorgevoerd tot in de design en details van zowel ingebouwde als vrijstaande meubels. De op maat gemaakte stukken zoals de foyer bank, de keukeneilanden en de sanitaire elementen zoals wastafels en het bad in de grote badkamer zijn vervaardigd met Belgisch terrazzo van duurzame lokale productie.

Het visuele ‘stretching’ thema krijgt een rappel in het geschilderde houtwerk waardoor een coherente designtaal ontstaat die de verticaliteit van de toren zelf benadrukt. Sublieme woonervaring. Evident een ‘sky high’ quotering op alle zichtbare en onzichtbare parameters van het wonen, zowel qua esthetische vormgeving, materiaalkeuzes, woonbeleving, luxury feelgood, functionaliteit en moderne ecologische normen. Perfect centraal gelegen aan een rustgevend spiegelende waterpartij, vlotte aansluiting met alle verkeersaders. Verkoop onder BTW. Optie tot bijkopen van 2 dubbele garageboxen aan 150.000 + btw per garagebox.


Referentie: 860
Bouwjaar: 2022
Prijs: € 4.200.000
Type: Penthouse
Oppervlakte bewoonbaar: 392 m²
Adres: Kattendijkdok-Westkaai 41, Antwerpen, Belgique
Tm Aw Antwerpen 30

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 181 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Antwerpen 31

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Antwerpen 23