Tm Aw Bertem2 8

Villa C

Top architectenwoning naar ontwerp van Etienne De Pessemier van het architectenbureau Arcon. Zeer spatieus uitgezet complex van verschillende volumes met 1 bouwlaag. Geïntegreerd in een groot perceel van ca. 5500 m² aangelegd door de wereldberoemde tuinarchitect Wirtz inclusief tennisveld.


Het grondplan is geconcipieerd rond een fantastische centrale patio met rondom grote glaspartijen. Dit gebouw is een concretisering van de architecturale principes van moderniteit. Premium luxe vertaald in een uitgepuurd, sober en strak belijnd concept.

Typische kenmerken zijn dynamische geometrie, platte daken, zichtbare baksteen en zwarte houten dakboorden. Beton, hout, witte muren en natuurlijke materialen zoals royale vloeroppervlaktes in glanzende natuursteen zijn de ingrediënten. Voeg daarbij de intelligente uitbalancering van open en gesloten oppervlaktes met gevelhoge glaspartijen voor een optimale binnen/buiten beleving en je krijgt wat we hier duidelijk aantreffen: een unieke, dikwijls Japans geïnspireerde abstracte cool.

Zo is de inkom al een toonbeeld van essentie met geen klassieke voordeur maar gewoon vlakken die echter door afmetingen, materiaalkeuze en concept al meteen duidelijk maken dat we hier architecturaal next level gaan. De geweldige inkom is opzij in een concept uitgewerkt achter een muur.

De villa gebouwd rond de prachtige centrale patio met vakkundige selectie van verschillende veelkleurige bomen en planten, bestaat uit ineenlopende geblokte constructies die elk weer uit verschillende volumes bestaan oa voor slaapvertrekken/bdks, bureaugedeelte en een ruimte die nu als speelkamer is ingericht maar best ook een andere invulling kan krijgen.

Meest sensationele is natuurlijk het enorme woongedeelte met verschillende livings/zithoeken/lounges en aansluitend een eetplaats die uitgeeft op de keuken. Hier ook evident landschapszicht op een ruim terras met overdekt gedeelte met architecturale BBQ.

De touch ‘De Pessemier’ is verder af te meten aan de doorgedreven detailstudie van het interieur zoals muuropeningen met overkragende doorlopende rechte luifels waardoor in de zomermaanden geen direct zonlicht binnenvalt. Alles ademt hier licht, zicht en zen. De obsessie voor het creëren van fantastische ruimtesensaties is wat De Pessemier dus zeer terecht grote erkenning oplevert. Need we say more.

Dit pand is gewoon top op alle parameters van slimme architectuur met extensie naar buiten tot high end materiaalkeuze en afwerking, doorgedreven functionaliteit en sobere adembenemende esthetiek. Omgeven door een unieke tuin naar ontwerp van Wirtz die de stijl van de woning verder doortrekt in de buitenbeleving. Check de tenniscourt als extraatje!. Prima gelegen in alle rust van prachtige natuur en vlakbij verbindingswegen, steden en hectiek.


Referentie: 755
Bouwjaar: 1980
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 7214 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 689 m²
Adres: Bosstraat 171, Bertem, Belgique
Tm Aw Bertem2 6

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 208 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Bertem2 21

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Bertem2 1