Tm Aw Merelbeke 01

Villa V

Machtig luxueus art déco landhuis ingeplant op een heuvel met panoramisch vergezicht op de weidse natuur. Oorspronkelijk tijdens het interbellum gebouwd in opdracht van de familie Devos-Lemmens wat de imposante architectuur verklaart populair indertijd bij de begoede burgerij.


Men ging toen ook voluit voor royale ruimtes, de mooiste materialen en een premium kunstzinnige afwerking. Vaste elementen zoals kasten, deuren, trapleuningen, klinken, metalen ornamenturen etc…zijn specifiek in functie van het huis ontworpen en op maat gemaakt. Het gebouw is volledig solide opgetrokken in baksteen. De gevel bestaat uit 2 bouwlagen met brede vensterregisters en ramen die het gevelvlak mooi evenwichtig opdelen.

De ingang bevindt zich aan de zijkant van de woning, bereikbaar via een inrijlaan met een garage voor 2 auto's aan het einde. De chique inkom maakt al meteen indruk door de grandeur van de ruimte zelf en de perfect geconserveerde art déco elementen. Hier heerst stijl, rust en harmonie alsof de moderne tijd met een omweg rond dit huis voorbijgeraasd is.

De eigenlijke leefruimtes bevinden zich op de 1everdieping met een bel-étage living, eetplaats en een groot overdekt terras. Aan de andere kant dan weer een groot open zonneterras met een spectaculair vergezicht op de natuur. Het vergezicht is vanuit het overdekt terras en aansluitende living; het zomerterras kijkt op immense parkbomen en een glimp van de stijlvolle "Renaissance-look" villa van de buren. De keuken is authentiek en charmant maar evident aan een update toe volgens moderne comfortnormen. Op de verdieping daarboven en onderdak de slaapruimtes, badkamer en nog 2 andere ruimtes nu oa speelkamer die uiteraard naar eigen inzicht kunnen ingevuld worden.

Dit is een zeer mooi, solide en duurzaam gebouw. Ruim, open en architecturaal evenwichtig met een verstandige indeling in luchtige volumes die uitkijken op landschap. De belijning is strak en sober aangehouden wat veel mogelijkheden creëert naar een stijlvolle inrichting niet vertroebeld door overbodige tierelantijnen. De beste materialen zoals marmers en waardevol houten parket zijn met zorg geselecteerd en ook de afwerking mocht geld kosten.

Grote extra troef is het authentieke interbellum interieur met intact geconserveerde waardevolle art déco elementen zoals unieke deuren in gezandstraald glas en glas-in-loodramen. Een monumentaal art déco paleis dat een filmische grandeur uitstraalt en mits de juiste smaakvolle aanpak herschapen kan worden in een unieke woongegeven. En dit ook in een unieke setting volledig omzoomd door groen.

Gezien de royale woonoppervlaktes en de vele ruimtes zijn er bovendien heel wat mogelijkheden voor creatieve invulling, zowel voor privégebruik als in combinatie met professionele activiteiten, co-housing of andere projecten. Ook de locatie is prima: een mooie laan in Merelbeke vlakbij alle voorzieningen, Gent en aansluiting met verkeersaders. Een unicum.


Referentie: 806
Bouwjaar: 1950
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1817 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 464 m²
Adres: BERGWEGEL 74, MERELBEKE, Belgique
Tm Aw Merelbeke 05

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 361 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Merelbeke 12