Tm Aw Laken 28

Maison P&V

Ruime strak moderne stadswoning (2014-2015) met 3 verdiepingen, spectaculair dakterras en tuin. Gecertifieerd als passiefwoning. Residentieel gelegen Prins Leopoldsquare in Laken. Esthetisch en functioneel premium concept ontworpen door Architectenbureau Jan Maenhout (nu Atelier MA+P). Perfect in orde.


Ingetogen luxueuze chic in royale volumes die helder geometrisch zijn uitgezet. Opvallendevoorgevel in clean uitgezette compositie met uitgebreide gesloten bufferzone. Transparant en open maar tegelijk met gedetailleerde aandacht voor afscherming en geborgenheid. Die visie wordt consequent doorgetrokken naar het interieur zelf.

Het concept focust op een open ruimtebeleving maar garandeert tegelijk voldoende privacy door bijv. schuifelementen aan elk terras op elke verdieping. Zo vloeien ook woonkamer, eetplaats en keuken organisch in mekaar over maar wel met de mogelijkheid om variabel aparte cosy hubs te vormen.

Ruimte wordt geconcipieerd als flexibel opdeelbaar in kleinere of grotere entiteiten afhankelijk van context zoals mood van het moment, aantal personen en gelegenheid. Op die manier wordt maximum beleving uit steeds dezelfde oppervlakte gehaald. Alles klopt in 1 symbiose zoals de hyper-geïnstalleerde keuken die naadloos wordt geïntegreerd in de strakke architectuur.

Instapklaar. Op elke verdieping groot terras aan de achterzijde uitkijkend op park en groen. Eye catcher is een panoramisch dakterras. De sensatie van licht, zicht en perspectief in deze woning is uniek. De alomtegenwoordige glaspartijen trekken natuur en hemel binnen wat een bevrijdend gevoel oplevert en voor een stadswoning geen evidentie is.

Het luchtige aspect wordt nog extra benadrukt door overal witte muren esthetisch in contrast gezet met warm hout en staal. Het wit is ook functioneel en zorgt voor maximale absorptie van licht zodat ook meer afgesloten ruimtes en privacy hoeken nooit versomberen.

Naast high end esthetiek, materialen, installaties en afwerking is ook het low energy aspect van deze erkende passiefwoning een grote troef. Voeg daarbij de prima locatie: residentieel gelegen vlakbij groen en alle voorzieningen, winkels en invalswegen op een boogscheut van het kloppende hart van BXL.


Referentie: 685
Bouwjaar: 2015
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 272 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 375 m²
Adres: Prins Leopoldsquare 51 , Laken, Belgique
Tm Aw Laken 11

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: A++ kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Laken 3

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Laken 17