Heernis 004

Appartement B

2 moderne appartementen gelijkvloers met binnentuin in Villa Bloemenfeldt, een kleinschalige urban residentie van 4 units. Stijlvolle herbestemming van voormalige fabriek met woonhuis door architect Frederic Kielemoes. Resultaat is een moderne parel met kunstig aangelegde buitenruimtes voor alle appartementen.


De oude elementen van de fabriek zijn zichtbaar geïntegreerd wat een industriële look oplevert die in combinatie met de strakke moderne vormgeving een luxueus loft effect oproept. De organische opbouw van dit project is ook interessant. Eerst zijn tuin, bomen en groenzones bekeken en geconserveerd. Van daaruit zijn interieurs en raampartijen uitgezet. Op die manier is een prachtige symbiose van binnen naar buiten gecreëerd en omgekeerd. Grote landschapsramen zorgen voor een unieke ruimtebeleving met licht en zicht op de originele binnentuin met oude treurwilg, vijver en sculptuur in cortenstaal.

De combinatie moderne luxe, strak design en hedendaags comfort met de romantiek van een grillige oude parktuin waar alleen rust en vrede heersen is fantastisch. Het volledige pand is superieur gerenoveerd met kwalitatieve materialen en de nieuwste afwerkingstechnieken.

Appartement 1 is de grootste met 2 slpks, bureau (anders invulbaar indien gewenst), 2 bdks, coole patio, open keuken met leefruimte en ruime garage. Appartement 2 telt 1 slpk met ensuite bdk en ingemaakte kasten, en een 1-room living leefruimte met aansluitende open keuken. Beide units hebben directe toegang tot de tuin.

Architecturaal zeer knap concept met alle luxe annex unieke binnentuin en dit op een toplocatie vlakbij historische centrum van Gent en alle voorzieningen en invalswegen. Instapklaar. Veel potentieel naar mogelijke creatieve invullingen. De 2 te koop aangeboden units zijn als privé loft elk op zich fantastisch. Maar ook in combo ideaal als bijvoorbeeld kangoeroewoning, co-housing concept of mix privé/professioneel met kantoor, atelier of studio. Guest ruimtes voor vrienden of studio voor opgroeiende kinderen zijn ook opties.


Referentie: 676
Bouwjaar: 1928
Prijs: Verkocht
Type: Loft
Oppervlakte grond: 100 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 80 m²
Adres: HEERNISLAAN 111, Gent
Heernis 003

 • Bedrooms

  1

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Heernis 007

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Heernis 050