Lvs Aw Tilff 27

AW Claude Strebelle

Uniek pand en onbetwiste architecturale master piece in Tilff regio Luik van urbanist-architect Claude Strebelle, zoon van schilder Rudolf Strebelle en 1 van de belangrijkste franstalige architecten. Oprichter van Atelier Architecture du Sart-Tilman. Het oceanografisch onderzoeksstation in Calvi Corsica is 1 van zijn grootste successen buiten België.

Pand voor liefhebbers van buitengewone architecturale concepten. Terrein van 14 are 48 met uitzonderlijke tuin naar ontwerp van de wereldbekende tuinarchitecten Jacques Wirtz en Serge Delsemme. Insteek is sober geometrisch doordacht groen in niveauverschillen uitgezet met als ultiem doel rust in integratie met de omliggende natuur. Op deze locatie als toegevoegde waarde met een uitzonderlijk panoramisch vergezicht. De woning beschikt over 250 m2 bewoonbare oppervlakte en is gekenmerkt door een heel aparte mix van ruw en verfijnd met massieve geometrische elementen in combinatie met gebogen structuren.

De gevels in beton zijn gegoten op de site zelf (een uitzonderlijk procéde) in bijzondere en onconventionele architectonische vormen. De binneninrichting is volledig op maat. De unieke tafel naar ontwerp van Claude Strebelle en de verlichting geselecteerd/ontworpen door de zoon/kunstenaar Vincent Strebelle blijven bij de woning. Deze architectenwoning is een kunstwerk en een eer voor AW om te mogen aanbieden.


Referentie: 437
Bouwjaar: 1980
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1448 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 250 m²
Adres: Rue du Vieux Bois16, Tilff
Lvs Aw Tilff 35

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 412 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Lvs Aw Tilff 43

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Lvs Aw Tilff 40