Tm Aw Roeselare 13

Architectuurbureau en woning Buro I en II

Machtig modernistisch geïnspireerd kantoorgebouw en bijgebouw (ongeveer 1.500m²), voorheen de Buro II Offices op unieke locatie met aangelegde tuin, grote sfeervolle waterpartij en ruime parkeergelegenheid.


De bruikbare oppervlakte bedraagt ongeveer 1.500m², de totale perceeloppervlakte 2.904 m² wat betekent dat er heel wat creatieve opportuniteiten zijn naar invulling toe zowel wat betreft gebouwen als terrein. Kantoor- en bijgebouw zijn opgetrokken vanuit de premisse om een luxueus, stijlvol en imposant complex neer te zetten in een sobere zuivere belijning.

De architectuur is volledig gericht op harmonie en maximalisatie van ruimte en dit door een ritmische herhaling van dezelfde elementen in de opbouw zoals de hoge raamstructuren of het concept van de niveaus. Hier geen franjes of onnodige ornamenturen maar mooie open volumes met grote glaspartijen die zorgen voor licht, zicht op groen en unieke perspectieven. De ruimtesensatie van deze moderne werkomgeving is ronduit indrukwekkend.

De opdeling is functioneel clean en doordacht. Alle ingezette materialen zijn top zoals de waardevolle parketvloeren en de vaste interieurelementen genre opbergmodaliteiten, trappen en schappen. Het interieur dat focust op sobere vormgeving met integratie van de juiste aankleding, stukken en artistieke touches versterkt fantastisch de architectuur en is het resultaat van de bijzondere feeling en vakmanschap van binnenhuisarchitecte Rita Huys.

Het pand beschikt over meerdere verdiepingen zijnde een gelijkvloers, een 1e en 2de verdieping evenals een kelder en berging. Elke verdieping omvat verschillende kantoorruimtes en vergaderzalen, een volledig uitgeruste keuken, sanitaire voorzieningen, archiefruimte en een berging.

Uniek en stijlvol commercieel complex, top gelegen en sereen omringd door water en groen waardoor het volledig past in de mindset van modern ondernemerschap waar ook plaats is voor relaxatie in de buitenlucht, sport, meetings en lunches in het groen. Licht, lucht en natuur geven energie en werken inspirerend. Het kantoorconcept van de ‘gesloten doos’ heeft volledig afgedaan. Het is ook duidelijk dat het gebouw zelf en de beleving ervan een belangrijk onderdeel zijn van een succesvolle branding naar alle betrokken actoren. Dit zijn ruimtes waar talent graag vertoeft en komt werken.

Vermeldenswaardig is bovendien dat er momenteel een residentieel woonproject wordt ontwikkeld op hetzelfde terrein, namelijk HERON. Hierdoor biedt het gebouw ook mogelijkheden voor ondersteunende functies naar het project toe zoals een horecagelegenheid, een shop, een co-working ruimte of andere vormen van dienstverlening.

Alle troeven zijn hier dus voorhanden qua invulling en uitbating, zowel van gebouwen als op het terrein zelf. De architectuur is naast tijdloos chique ook bijzonder solide uitgevoerd met inzet van de mooiste materialen en vele vaste en kunstzinnige interieurelementen. Het feit dat er zo’n prachtige waterpartij is, drukt bovendien ook al onmiddellijk een visuele stempel wat dit verhaal een extra exclusieve touch geeft.


Referentie: 803
Prijs: € 1.750.000
Type: Kantoorgebouw + Woning
Oppervlakte grond: 2904 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 1550 m²
Adres: Hoogleedsesteenweg 415, Roeselare
Tm Aw Roeselare 04

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Roeselare 20

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Roeselare 22