Tm Aw Kapelle Op Den Bos 2

Atelierwoning J

Fantastische atelierwoning van Binst Architects uit 2011-2013. Houtskeletbouw, instapklaar, designinvulling en premium afwerking. Zowel esthetisch als functioneel uniek en doordacht tot in de kleinste details.


Het buitenschrijnwerk bestaat uit zwarte aluminium profielen. Sobere kubus geïntegreerd in de omgeving met grote landschapsramen om de seizoenen 24/7 intens te beleven. Sfeer van een zalig vakantiehuis.
Straf architecturaal concept dat de architecten zelf omschrijven als ‘een zwevende atelierwoning die zich boven het maaiveld verheft (…).

Het grondplan is zo ontworpen dat de diverse functies zich als een passieve schil rond de leefruimte bewegen. Deze buffer wordt op enkele strategische plaatsen doorboord en creëert in de leefruimte diverse zichtlijnen en relaties met de omgeving.
De gesloten geveldelen zijn uitgewerkt in een verticale houten beplanking, voordeur en slaapkamervensters zijn hierin onzichtbaar weggewerkt. Aan elk van de doorboringen van de passieve schil is een kleur toegekend die de zones afbakent. Zo ontstaan sfeervolle leefboxen.

De leefruimte is centraal ingeplant met secundaire functies eromheen. Wie de kubus binnenstapt, ziet enkel leefruimte met keukenblok en achteraan de atelierruimte met uitzicht op tuin en vijver. In tegenstelling tot klassieke woningindelingen bevinden de slaapkamers (4) en de badkamer zich in de hoeken als natuurlijke isolatieschil.

Het concept is weloverwogen op alle mogelijke aspecten. Zo zijn technische ruimte en deur naar 1 van de 4 slaapkamers verborgen in het zwarte keukenblok. Kookeiland met geïntegreerde stoelen zijn ontwerp van de architect zelf. Gecoate witte kastdeuren en stoelen zelfde materiaal als de vloer. Slaapkamerdeuren geïntegreerd in de wanden. Compacte praktische badkamer met koepel om vanuit het bad naar de sterren te kijken. Kleuren halen max uit natuurlijke lichtinval : blauw voor tv-hoek ’s avonds. Geel voor bibliotheek om de gloed van de ochtendzon te vangen. Lichtstraten en gordijnen dienen om de loftruimte visueel op te delen en elke unit een eigen geborgenheid te geven.

Bevrijdende vakantiegevoel wordt nog extra versterkt door grote raampartijen van de 2 kleurboxen die in de zomer volledig in de muur schuiven zodat men quasi buiten kan leven. Overdekte inkom/terras. Buitenkeuken. Mooie aangelegde tuin.
Extra gebouw, momenteel atelier met diverse mogelijkheden naar invulling toe.
Garage en 4 parkeerplaatsen. Prima gelegen.
Topverhaal op alle parameters.


Referentie: 688
Bouwjaar: 2012
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 1346 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 220 m²
Adres: Waterloosstraat 4, Kapelle op den bos
Tm Aw Kapelle Op Den Bos 15

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Kapelle Op Den Bos 27

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Kapelle Op Den Bos 10