Wellimmo Arthur Matthyslaan61 27

Kunstenaarswoning Albert Poels

Modernistische kunstenaarswoning, geïnspireerd door de Nieuwe Zakelijkheid, opgericht als eigen woonhuis door beeldhouwer Albert Poels in 1938


Deze halfopen en instapklare woning geniet een uitstekende oriëntatie en ligging nabij Centrum Antwerpen, met uitzicht op een brede groene laan en in een rustige woonwijk vlakbij verschillende parken.

Het eigendom bevat vele schitterende originele elementen, typerend voor de interbellumarchitectuur. Het is dan ook geen toeval dat de woning lange tijd in gebruik genomen werd als creatieve uitvalsbasis door het gerenommeerde architectenburo, van wijlen Boud Rombouts, de architect die Antwerpen beter en moderner hielp worden. Niet enkel de bronzen letters op de voorgevel, maar ook het uitgepuurde maatwerkmeubilair doorheen het hele eigendom herinneren ons hieraan.

De uiterst lichte woning beschikt over een bruikbare vloeroppervlakte van maar liefst 345m² waardoor een combinatie wonen/werken perfect mogelijk is.

We betreden de woning via een mooie inkomhal met authentieke elementen en een gastentoilet, deze geeft langs de rechterzijde uit op een heerlijke lichte ruimte, dewelke toegang geeft tot de originele keuken met cubexkasten die perfect dienst kan doen als bedrijfskeuken. Langs de linkerzijde van de hal treffen we de fantastische atelierruimte met plafondhoge ramen, deze heeft toegang tot de buitenruimte. In het atelier kunnen we eveneens een trap nemen naar de archief/technische ruimte op de benedenverdieping.

Verdieping +1 beschikt over een ingerichte keuken en badkamer, alsook 2 toiletten. De huidige bureelruimtes kunnen uiteraard dienst doen als 3 mooie slaapkamers.

Tot slot vinden we in de voortuin een mooie gedenkplaat met de vermelding: "Hier woonde en werkte Albert Poels / 1903-1984"


Referentie: 656
Bouwjaar: 1938
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 278 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 345 m²
Adres: Arthur Matthyslaan 61, Borgerhout
Wellimmo Arthur Matthyslaan61 32
EPC: 215 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Wellimmo Arthur Matthyslaan61 4

Kevin Gobbers

Wellimmo

Gitschotellei 204

2140 Borgerhout

Tel: +32 (0) 498 92 40 44

Mail: kevin@wellimmo.net

Wellimmo Arthur Matthyslaan61 51